MENY
Følg oss i sosiale media:

Interrail – praktisk informasjon

 

Her kan du lese litt mer om Interrail og hvordan du kan finne praktisk informasjon til din reise.

Bestilling av reiseplan

For en reiseplan med flere togstrekninger tar vi 1500 nok, uansett hvor mange personer som reiser sammen. En mottatt reiseplan kan ikke refunderes. Hva inngår i en reiseplan? Vi er de eneste i Norge som lager denne type reiseplan for tog og konseptet er relativt nytt ved å kunne ha mulighet til å få hjelp av oss med planlegging av ferie med tog.

 

Når du bestiller en reiseplan så planlegger vi togturen ut ifra deres ønsker og tar også fram gode råd og tips for å reise med tog i Europa. I prisen inngår planlegging for de destinasjonene kunden ønsker og/eller rekommandasjoner for byer og steder ut ifra kundens interesse og logistikk. Iblant må man stoppe et sted for overnatting eller ta en annen vei på grunn av sporarbeid eller liknende. Ting kan skje med tog, og det er nettopp dette som gjør togferie ekstra gøy, og en opplevelse dere reisende aldri vil glemme.

 

Reiseplaner vi lager kan endres innom rimelig rammer ut ifra bestillingen. Det er derfor viktig at vi får informasjon om når reisen er tenkt og hvor lenge. Ut ifra reiseplanen sjekker vi at det finnes plass på alle ønskede tog (dette kan vi aldri garantere) men vi kan alltid finne alternativ.

 

Når vi vet hva det er for type av reise kan vi også avgjøre hva som blir best pris, interrailpass og plassreservasjoner, eller ordinære togbilletter. Interrail bruker alltid å bli rimeligst hvis man skal lengre enn til Tyskland. Iblant kan også One Country Pass vare et alternativ hvis planene er å reise rundt i et land.

 

Når vi utsender reiseplanen gir vi også beskjed om hvilke tog som krever plassreservasjon, hvilke som er gyldig med Interrailpasset og hvilke som ikke er obligatoriske, men som vi anbefaler av erfarenhet. Vi er også svært obs. på å sette av godt om tid mellom togbyttene og ser til at det ikke blir alt for lange dager, legger inn tid for lunsj og middag der det passer. Vi forsøker alltid å finne så gode alternativ som mulig.

 

Hvis vi ikke er enige om opplegget i reiseplanen, så ser vi gjerne på det igjen, og finner en annen løsning. Dette har enn så lenge ikke skjedd. For oss på Togreiser.no er god kundeservice høyt prioritet hos oss, og våre kunden skal aldri nøle med å ta kontakt ift. sin reiseplan.

Vi tar et servicegebyr på 200 nok. per person og plassbillett/sovekupé uansett pris. Etter vår erfaring setter de fleste stor pris på at vi booker hele reisen da det er tidskrevende å booke tog. Som agent til Deutsche Bahn har vi tilgang til nesten alle tog i hele Europa.

 

Merk at vi ikke refunderer reiseplaner.

 

Interrailpass

Interrail-passet er en togbillett som gjelder på nesten alle tog i hele Europa. Med Interrail får du tilgang til reiser med 37 jernbane- og ferjeselskaper i 33 land.

Global Pass er gyldig i Belgia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Montenegro, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.


Plassreservasjon

På mange tog er det nok med Interrail-billetten, men på noen strekninger kreves det plassreservasjon i tillegg. Dette gjelder alle nattog og noen andre strekninger. I Spania og Frankrike for eksempel krever de reservasjon på nesten alle tog. Om du reiser i høysesongen om sommeren, kan det være lurt å ha bestilt plassreservasjon i god tid. Det er jo kjedelig å stå igjen på en stasjon når toget går fordi det er fullt? En plassreservasjon gir deg garantert sitte eller soveplass på toget. For plassreservasjon kan du finne skjema for bestilling her.

Prisene er søkt opp i vårt system og det tas forbehold om prisøkninger eller at dette blir utsolgt. Vi refunderer 85% inntil 30 dager før avreise. Etter 30 dager før avreise er det ingen refusjon eller mulighet til å endre tog/dato/tid. Når billettene er sent og mottatt av kunde er refusjon ikke mulig. Bernina Express, Glacier Express, Eurostar, Thalys og TGV tilbyr ingen refusjon på plassbilletter. Egne regler gjelder for togbilletter kjøpt med refund eller non-refund.

 

Nattog

På alle nattog er det obligatorisk med plassreservasjoner når man reiser på Interrail-billett. Det finnes en rekke nattog i Europa. Det mest populære er kanskje Nightjet fra Østeriske ØBB.

Vær klar over at det er vanlig at konduktøren beholder både Interrail-billetten og passet ditt over natten. Dette er standardrutine, og du får alt tilbake neste morgen.

 

Slik beregner du reisedager

Global Pass gjelder for et antall reisedager og for en periode du selv velger. En reisedag regnes fra midnatt til midnatt. Hvis du for eksempel starter reisen din om morgenen, varer denne reisedagen frem til midnatt samme døgn. For nattog, altså togreiser som fortsetter til neste dag, kan man fullføre reisen med det samme toget uten at en ny reisedag belastes av billetten. Det er togenes ordinære avgangs- og ankomsttider i rutetabellen som gjelder.

 

Reglene for strekninger med tog i Norge

Interrailbilletten din er ikke gyldig for reise i ditt eget land men Interrail Global Pass er gyldig for to reiser i ditt hjemland; en utreise og en returreise, forutsatt at reisedetaljene er innført i billettomslag og dato fylt inn i reisekalenderen. Du kan reise med flere tog, men hovedregelen er at hele tilslutningsreisen skal gjøres kontinuerlig uten annet opphold enn for å bytte tog.

 

One country pass

One Country Pass er en Interrail-billett som bare gjelder for det ene landet du har valgt. Med denne billetten kan du reise så mye du vil innenfor de reisedagene du kjøper. Du kan få One Country Pass for mange populære land i Europa: Benelux-landene, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Latvia, Litauen, Hellas + Attika, Irland, Italia, Italia + Attika, Kroatia, Makedonia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Sveits, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Ta kontakt med oss om du ønsker One Country Pass.