MENY
Følg oss i sosiale media:

Interrail – praktisk informasjon

 

Her kan du lese litt mer om Interrail og hvordan du kan finne praktisk informasjon til din reise.

Interrail-pass

Interrail-passet er en togbillett som gjelder på nesten alle tog i hele Europa. Med Interrail får du tilgang til reiser med 37 jernbane- og ferjeselskaper i 33 land.

Global Pass er gyldig i Belgia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Makedonia, Montenegro, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.


Plassreservasjon

På mange tog er det nok med Interrail-billetten, men på noen strekninger kreves det plassreservasjon i tillegg. Dette gjelder alle nattog og noen andre strekninger. I Spania og Frankrike for eksempel krever de reservasjon på nesten alle tog. Om du reiser i høysesongen om sommeren, kan det være lurt å ha bestilt plassreservasjon i god tid. Det er jo kjedelig å stå igjen på en stasjon når toget går fordi det er fullt? En plassreservasjon gir deg garantert sitte eller soveplass på toget. For plassreservasjon kan du finne priser her, og skjema for bestilling her.

 

Nattog

På alle nattog er det obligatorisk med plassreservasjoner når man reiser på Interrail-billett. Det finnes en rekke nattog i Europa. Det mest populære er kanskje Nightjet fra Østeriske ØBB. Du kan finne alle deres ruter for 2021 her:

Vær klar over at det er vanlig at konduktøren beholder både Interrail-billetten og passet ditt over natten. Dette er standardrutine, og du får alt tilbake neste morgen.

 

Slik beregner du reisedager

Global Pass gjelder for et antall reisedager og for en periode du selv velger. En reisedag regnes fra midnatt til midnatt. Hvis du for eksempel starter reisen din om morgenen, varer denne reisedagen frem til midnatt samme døgn. For nattog, altså togreiser som fortsetter til neste dag, kan man fullføre reisen med det samme toget uten at en ny reisedag belastes av billetten. Det er togenes ordinære avgangs- og ankomsttider i rutetabellen som gjelder.

 

Reglene for strekninger med tog i Norge

Interrailbilletten din er ikke gyldig for reise i ditt eget land men Interrail Global Pass er gyldig for to reiser i ditt hjemland; en utreise og en returreise, forutsatt at reisedetaljene er innført i billettomslag og dato fylt inn i reisekalenderen. Du kan reise med flere tog, men hovedregelen er at hele tilslutningsreisen skal gjøres kontinuerlig uten annet opphold enn for å bytte tog.

 

One country pass

One Country Pass er en Interrail-billett som bare gjelder for det ene landet du har valgt. Med denne billetten kan du reise så mye du vil innenfor de reisedagene du kjøper. Du kan få One Country Pass for mange populære land i Europa: Benelux-landene, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Latvia, Litauen, Hellas + Attika, Irland, Italia, Italia + Attika, Kroatia, Makedonia, Norge, Polen, Portugal, Romania, Sveits, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Ta kontakt med oss om du ønsker One Country Pass.