MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

5.-9.august 2021

Lengde

5 dager

på tur med

TOGREISER.NO

AKTIV TUR: RUNDTUR I NORGES FJELLVERDEN – SØR-NORGES OG VESTLANDETS INDREFILET

Fot og sykkeltur kombinert med tog – uten reiseleder

Dette er rundturen som inneholder alt du kan drømme om av aktiviteter, utflukter og spektakulær natur gjennom indrefileten av det historiske fjell-Norge. På denne turen reiser du på egenhånd uten reiseleder, men du vil få et detaljert turprogram. På den måten blir reisen både fleksibel samtidig som alt er booket for deg. Du vil oppleve vakre Bergensbanen, Finse, Rallarveien, Nordens lengste ZIP-line, RIB på Nærøyfjorden, valgfrie aktiviteter som hesteridning, el sykkel eller kajakk, fottur i Jotunheimen, båttur over fjellvannene Bygdin og Gjende, muligheter for rafting i Sjoa og mye mer.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Bergensbanen, ZIP-line, sykkeltur på Rallarvegen og Flåm

  Vi tar toget tidlig fra Oslo mot Bergen. (Mulighet for å hoppe på der det passer langs togruta). Vi koser oss om bord på Bergensbanen mens toget snirkler seg opp forbi Hokksund, Vikersund og etter hvert begynner å klatre opp mot høyeste punkt på Finse, 1222 m.o.h. Bergensbanen krysser både Langfjellene og Hardangervidda og har blitt kåret som en av de flotteste jernbaneopplevelsene i Europa. Dette er Nord-Europas høyest liggende jernbanelinje, hvor cirka 100 km av denne går gjennom vilt fjellandskap. Vi går av toget etter ca. 4 timer på Finse stasjon. Enkel lunsj kan kjøpes på toget/evt kan du ta med niste hjemmefra.

   

  Vi får utdelt sykler og tar fatt på den vakre Rallarvegen. Turen går på den gamle anleggsveien langs bekker, juv og storslått fjellterreng. Turen er ca. 38 kilometer og går for det meste bortover og nedover. Det er vanlig å bruke ca. 4-5 timer med pauser. Vi ender etter hvert opp ved Vatnahalsen, en stasjon etter Myrdal på Bergensbanen. Her skal vi prøve Nord Europas lengste ZIP-line. Den er 1381 meter og maksimal hastighet er ca. 100 km/t med en høydeforskjell på 305 meter. -En rå opplevelse for alle! Adrenalinet pumper fortsatt når du ‘lander’ ved Rallarrosa Stølsysteri øverst i Flåmsdalen. Du kan gjerne bruke litt tid på ysteriet for å «komme ned på jorda igjen» og nyte velsmakende ost og eventuelt drikke her før du henter din sykkel. (sykkelen og evt tursekk blir sendt ned med ZIP-line) Vi sykler videre 14 km gjennom maleriske Flåmsdalen ned til Flåm. (De som eventuelt ikke vil ta ZIP-line kan ta Flåmsbanen til Flåm). Nede i Flåm skal vi gjøre som engelske lorder og annet fint folk har gjort før oss, vi skal sjekke inn og spise middag på historiske Fretheim hotell fra 1896. Her ligger også det kjente bryggeriet Ægir, og den hyggelige Flåmsbrygga. (M)

 2. Dag 2

  RIB-tur på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden, vikingbesøk og Myrkdalen 

  Nederst i Flåmsdalen åpenbarer den vakre Aurlandsfjorden seg. Aurlandsfjorden er en side arm til majestetiske Sognefjorden – verdens lengste fjord. Her skal vi kjøre RIB. Vi kjører ut Aurlandsfjorden og inn i Nærøyfjorden til Gudvangen. Den smale og spektakulære Nærøyfjorden er omkranset av bratte fjellsider med snødekte topper som rager opp mot 1800 meter, med brusende fossefall og idylliske grender langs fjorden. Dette er et område som er vurdert til et av verdens vakreste fjellandskap og som står på UNESCO’s verdensarvliste. Sjøfugl og sel er vanlig å få øye på langs denne strekningen og kanskje får vi en god historie fra vår guide på turen?

   

  I Gudvangen skal vi besøke Njardarheimr. Heimen som er tilegna den norrøne guden Njord. «Viking Valley» er et levende kulturhistorisk anlegg, bygd tematisk som en Vikingby. Her formidles vikingtida og vikingenes spennende historie av entusiaster helt uten museumspreg. Her får vi høre historier om vikingene for å forstå hvem de var og hvor de kom fra. Etter en skikkelig vikinglunsj med lokale råvarer kokt på vikingvis skal vi oppleve hvordan det var å være viking. Vi skal også høre med om vikingenes reiser, båtene deres og forstå hvordan vikingetida har satt sine dype spor i vår historie.

   

  I Gudvangen blir vi hentet i privat buss og kjørt gjennom vakkert landskap til Myrkdalen ved Vossevangen. Felles middag på hotellet. (F,L,M)

 3. Dag 3

  Heldag i vakre Myrkdalen

  I vakre Myrkdalen kan man velge mellom en rekke aktiviteter på egen hånd. Hesteridning, kurs i fluefiske, el sykkel på fjellveier, kajakk i en fin Vestlandsfjord eller å ta fjellheisen opp på fjellet for en fottur til en topp med god utsikt. (Dette er ikke inkludert og må bestilles og betales direkte til hotellet). Egen brosjyre med alternativer vil bli tilsendt når turen nærmer seg.

   

  Matpakke fra hotellet denne dagen. Middag på egen regning i en av restaurantene på stedet. (F,L)

 4. Dag 4

  Eidsbugarden, båttur over Bygdin, fottur til Gjendebu

  Etter frokost blir vi blir hentet i egen buss. Denne bussturen går cirka 2,5 timer gjennom vakkert fjellandskap mot Eidsbugarden, der dikteren Olav A. Vinje en gang bygget sin lille stue og «oppdaget» Jotunheimen. Fra Eidsbugarden tar vi båten over fjellvannet Bygdin. M/B Bitihorn er en av Europas høyest beliggende rutebåter og ble bygget og sjøsatt i 1912. Båten har gått i trafikk på Bygdin siden bare avbrutt av et par år under andre verdenskrig. En vakker reise der du kan se mange av Jotunheimens 2000 metertopper langs vannet. Ved Torfinsbu går vi av båten.

   

  Nå venter en fin fottur gjennom Svartdalen til Gjendebu. Denne turen er på 15 kilometer og tar normalt 5 timer. Langs stien går vi forbi vakre fjellvann, brearmer og spisse tinder på over 2000 meter over havet på begge sider av dalen. Vi nyter matpakke fra hotellet og tar flere pauser underveis. Vel fremme på Gjendebu sjekker vi inn og spiser en velfortjent middag. Gjendebu ligger flott til i den innerste enden av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Dette er DNT´s eldste turisthytte, bygd i 1871. Siden har hytta blitt utvidet og ombygd mange ganger, og den har i dag 119 senger og relativt moderne fasiliteter. Hytta ligger på 995 moh. Dette er i skjæringspunktet mellom høgfjell og skog, med det irrgrøne Gjendevannet like ved husene, med en rik flora som inneholder over 700 forskjellige arter, og med tinder og breer i overdådig utvalg i alle retninger. Overnatting og middag Gjendebu. (F,L,M)

 5. Dag 5

  Båttur til Gjendesheim, tid i Sjoa & Dovrebanen hjem

  Etter frokost nyter vi en hyggelig båttur over Gjende til Gjendesheim. Her venter bussen som frakter oss til Sjoa. De som vil kan forsøke seg på rafting for egen regning, eller man kan alternativt gå en tur langs elvas stryk før lunsj.  Lunsj ved idylliske Sjoa før vi reiser videre med buss til Vinstra stasjon. Herfra tar vi Dovrebanen i flott kulturlandskap tilbake til Oslo.  (F,L)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 12.990,- Det inkluderer:

Tog Oslo-Finse (Bergensbanen)/Vinstra-Oslo (Dovrebanen)

Alle bussturer og båtturer som nevnt

RIB-kjøring, ZIP-line og sykkel som nevnt

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, fotturer som nevnt

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg 2.290,-
 • Annet som ikke er nevnt i programmet

 

Vi sørger for god avstand og ivaretar smittevernsregler som gjelder på avreisetidspunktet. Alle våre reiser skal være trygge. Om det ikke er mulig å ivareta gjeldene smittevernregler blir reisen avlyst. Vi håper og tror samfunnet er åpnet opp og at reise innenlands er både trygt og gjennomførbart innen vår reise i august. Om du har symptomer eller føler deg syk vil vi be deg om hå bli hjemme. Vi oppfordrer alle som skal reise med oss om å tegne reiseforsikring.