MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

30.april-4.mai 2020

Lengde

5 dager

på tur med

TOGREISER.NO

FULLTEGNET

FULLTEGNET!

Vil du stå på venteliste? Send mail til: hei@togreiser.no

GJENNOM ALPENE MED TOG

Fra Geneve til Lugano med bagasjehåndtering inkludert

Vi skal ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser skal vi blant annet opp på utkikkspunktet Gornergrat 3000 m.o.h. før vi reiser videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til alpelandsbyen St. Moritz. Neste dag reiser vi ned til Tirano i Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Berninia Expressen som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsetter videre med buss langs nydelige innsjøer til Lugano i Sveits.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 30.04.2020

  Geneve-Zermatt

  Vi reiser fra Gardermoen direkte til Geneve. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Zermatt. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Felles middag på hotellet. (M)

 2. Dag 2 – 01.05.2020

  Zermatt

  Etter frokost tar vi Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet. Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt oss kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har vi flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Resten av dagen på egenhånd for å utforske den hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt.  (F)

 3. Dag 3 – 02.05.2020

  Glacier Express til St.Mortiz

  I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz.  Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

 4. Dag 4 – 03.05.2020

  Bernina Express til Lugano

  Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express til Tirano. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Berninia Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi Bernina Exspress bussen videre på smale veier langs innsjøer og vakker natur ned til sjarmerende Lugano. Vi spiser felles middag på hotellet i Lugano litt senere på kvelden. (F,M)

 5. Dag 5 – 04.05.2020

  Hjemreise

  Etter frokost blir vi fraktet med buss til flyplassen utenfor Milano. Vi flyr hjem til Gardermoen direkte med Norwegian. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 14.990,- . Det inkluderer:

Fly Oslo–Geneve/Milano–Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 1990,-