MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

9.-14.mai 2020

Lengde

6 dager

på tur med

TOGREISER.NO

MED TOG GJENNOM HJERTET AV BALKAN

Balkan Expressen fra Serbia til Montenegro med bagasjehåndtering inkludert

Bli med forfatter og kjentmann, Olav Godberg, på en spennende togreise med dramatiske landskap, hyggelige landsbyer og vakre fjellkjeder gjennom hjertet av Serbia og Montenegro fra Beograd til Bar. Ved siden av å oppleve byen Beograd og noen dager ved vakre Adriaterhavet skal vi få førsteklasses innsikt i kultur og folkeliv i området vi reiser gjennom. Jernbanen er spektakulær, den var et av avdøde president Titos prestisjeprosjekter, og har virkelig fått sin renessanse blant tog entusiaster de siste årene. Vi opplever også den sjarmerende museumsjernbanen Sargan 8, «Serbias svar på flåmsbanen» og mange andre spennende innslag på turen.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 09.05.2020

  Oslo-Beograd

  Vi flyr direkte fra Oslo kl. 17.35 til Beograd med ankomst kl. 20.20. Ved ankomst hentes vi på flyplassen og sjekker inn på et sentralt firestjerners hotell i Beograd. Vi spiser sen middag på hotellet. (M)

 2. Dag 2 – 10.05.2020

  Mokra Gora, Sargan 8 & Mecavnik

  På morgenen reiser vi fra hotellet til Topcider togstasjon. Herfra skal vi på en 3,5 timers togtur til Serbia Branesci. Videre blir det kort transfer til Mokra Gora og Mecavnik der vi sjekker inn på hotellet, spiser lunsj og har litt tid til å se oss om. Mecavnik er et lite sted bygget av den serbiske regissøren Emir Kusturica til filmen Livet er et Mirakel 2004. Det er bygget i tradisjonell stil med sjarmerende trehus og regissøren mottok i 2005 en europeisk arkitekturpris for sin skapelse. På ettermiddagen går vi om bord flotte «Sargan 8.» Dette er en helt spesiell opplevelse med smalsporet jernbane og damplokomotiv . Navnet kommer av at jernbanen ble lagt i 8-tall for å takle stigningene i dette vakre landskapet. Jernbanen åpnet i 1925 men ble stengt i 1974 før den ble  forlenget og oppgradert fra 1999 til 2003. På kvelden er vi tilbake på Mokra Gora for middag og filmkveld. (F,L,M)

 3. Dag 3 – 11.05.2020

  Mecavnik til Kolasin i Montenegro

  Vi spiser frokost før vi sjekker ut og reiser med buss til Branesci stasjon. Her går vi ombord på toget som skal ta oss med på en fem timer lang tur med majestetiske omgivelser over grensen til Montenegro. Vi får servert en deilig lunsj ombord med lokale spesialiteter før vi når Kolasin og sjekker inn på hotellet vårt. Kolasin ligger 800 meter over havet i Moracafjellene der flere av toppene ligger på 1900 m.o.h . I området ligger populære skiresorter og turområder og vi har ettermiddagen til å bli litt bedre kjent her. På kvelden spiser vi felles middag på lokal restaurant. (F,L,M)

 4. Dag 4 – 12.05.2020

  Kolasin til Bar 

  I dag blir vi hentet i buss og kjørt til en montenegrisk gård som produserer ost. Med gode smaker i magen reiser vi videre og legger ut på en times gåtur i vakkert landskap. Vi når Katun Vranjak som er en øko-landsby der vi får servert en tradisjonsrik fjell-lunsj i det fri. Vi nyter honning-smaking og de vakre omgivelsene før vi skal videre med tog fra Kolasin til Bar. Denne turen tar ca. 2,5 time og utsikten er slående vakker. Ved ankomst Bar togstasjon venter en kjøretur i buss frem til hotellet vårt rett ved det glitrende Adriaterhavet. (F,L,M)

 5. Dag 5 – 13.05.2020

  En rolig dag ved Adriaterhavet

  Vi har en rolig dag ved Adriaterhavet. Frokost og middag er inkludert på hotellet. Reiseleder er tilgjengelig for råd og tips. (F,M)

 6. Dag 6 – 14.05.2020

  Dubrovnik til Oslo

  Vi spiser frokost og sjekker ut fra hotellet. En busstur over grensen til Kroatia venter, og flyturen hjem fra Dubrovnik kl. 13.15 til Oslo kl. 16.15 (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 11.990,- . Det inkluderer:

Fly Oslo–Beograd/Dubrovnik–Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 1990,-