MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

1. – 10. september 2020

Lengde

10 dager

på tur med

FJORDKRAFT

FLYFRI RUNDTUR I EUROPA

Bli med på rundtur i Europa og noen av verdens vakreste togreiser
Gjennom Tyskland, Sveits og Italia, samt Dolomittene og Brennerpasset!

Vår reise starter på Oslo S med en hyggelig togtur til Gøteborg. Her tar vi en liten pause før ferden går videre direkte til vakre København. Vi overnatter i Kongens by før vi reiser direkte til Hamburg og nattog direkte til Basel. Derfra skal vi ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser skal vi blant annet opp på utkikkspunktet Gornergrat 3100 m.o.h. før vi reiser videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til St. Moritz. Neste dag reiser vi fra isbreer til palmer i Tirano, Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Berninia Expressen som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsetter videre med buss langs vingårder og fjell til Bolzano i Syd Tyrol ved foten av Dolomittene. I denne byen med trange smug og koselige bygg skal vi på sightseeing før vi tar gondolbanen over byen og nyter utsikten til Dolomittene. Dagen etter går vi på toget til Munchen og farer langs vakkert landskap gjennom Brennerpasset og Østerrike. Etter en ettermiddag i München tar vi nattoget tilbake til Hamburg før vi reiser videre med tog tilbake til Oslo via København og Gøteborg.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 01.09.2020

  Oslo-København

  Vi reiser fra Oslo med tog direkte til Gøteborg tidlig formiddag. I Gøteborg har vi tid til en kaffe før vi setter oss på direktetoget til København. Vi ankommer vakre København om ettermiddagen og koser oss med felles middag på hotellet. (M)

 2. Dag 2 – 02.09.2020

  Hamburg

  Etter god frokost på hotellet tar vi toget direkte til Hamburg. I denne hyggelige byen har vi litt tid på egenhånd før vi går på nattoget, ØBB Nightjet, der vi kan hygge oss i restaurantvognen og etterhvert sove oss gjennom Tyskland i behagelige sovevogner. (F)

 3. Dag 3 – 03.09.2020

  Zermatt

  Vi spiser frokost på toget og kommer frem til Basel ved 8-tiden før vi tar toget videre mot Zermatt. Etter 2 timer er vi fremme i vår hyggelige alpeby. Her er det fritid frem til felles middag på hotellet. (F,M).

 4. Dag 4 – 04.09.2020

  Gornergrat banen

  Etter frokost tar vi Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet. Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt oss kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har vi flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Resten av dagen på egenhånd for å utforske den hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt. Reiseleder gir tips og råd om eventuell felles middag for egen regning om kvelden. (F)

 5. Dag 5 – 05.09.2020

  Glacier Express til St. Moritz

  I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz. Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

 6. Dag 6 – 06.09.2020

  Bernina Express til Tirano

  Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Berninia Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Triano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin.Etter noen timer tar vi privat buss nordover langs smale veier, vakre vinområder og høye fjell til Bolzano i Syd Tyrol ved foten av Dolomittene. Vi spiser felles middag på hotellet litt senere på kvelden. (F,M)

 7. Dag 7 – 07.09.2020

  Bolzano

  Etter frokost skal vi på bysightseeing gjennom smug og trange gater i den vakre byen Bolzano før vi vandrer bort til gondolbanen som tar oss høyt over byen til et høyfjellsplatå med flott utsikt over Dolomittene. Her spiser vi lunsj før vi tar en liten museumsjernbane til det lille tettstedet Renon. Fjellandsbyen er kjent for sine sommerresidenser og mange berømte personer har tilbrakt mye tid her. Middag på egenhånd etter tips fra reiseleder. (F,L)

 8. Dag 8 – 08.09.2020

  Gjennom Brennerpasset til München

  Etter frokost går vi på toget mot Munchen. Flott landskap med dype daler og høye fjell. Flotte bruer, elver og små landsbyer passeres før vi kjører gjennom Brennerpasset og Østerrike. Toget har resaturantvogn der man kan kjøpe både mat, øl og vin. Vi er fremme i Munchen etter lunsj og har ettermiddagen til å utforske byen på egenhånd. Reiseleder gir gode råd og tips. Vi går på nattoget 22:52 og sover oss igjennom natten i gode sovevogner før vi kan nyte en god frokost i Hamburg. (F)

 9. Dag 9 – 09.09.2020

  København

  Etter frokost tar vi toget tilbake til København. Her har vi tid på egenhånd til å spise lunsj og vandre i denne vakre byen. (F)

 10. Dag 10 – 10.09.2020

  Oslo

  Etter frokost på hotellet tar vi toget tilbake til Oslo via Gøteborg. Vi er fremme i Oslo om ettermiddagen. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 21.790,- for kunder hos Fjordkraft. Veil. kr. 22.490,- . Det inkluderer:

All transport og tog som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Glacier Express og Bernina Express mellom hhv Zermatt og St.Moritz og St.Moritz og Tirano

Alle nattog nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg (kr. 5.500,-)