MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

6. – 11.juni 2024

Lengde

6 dager

på tur med

Stavanger Aftenblad

FULLTEGNET

Merk: Er du kunde hos
Stavanger Aftenblad får du 1000
kroner i rabatt!

Fra Genève til Lugano med bagasjehåndtering inkludert. En ekstra natt i Lugano!

Vi skal ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser kan man blant annet ta en tur opp på utkikkspunktet Gornergrat 3000 m.o.h. Vi reiser så videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til alpelandsbyen St. Moritz. Neste dag reiser vi ned til Tirano i Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Berninia Expressen som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsetter videre med buss langs nydelige innsjøer til Lugano i Sveits. Her tilbringer vi to netter og lar skuldrene senke seg..

PROGRAM

 1. Dag 1

  Geneve-Zermatt

  Vi flyr fra Stavanger via København til Genève. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Zermatt. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Felles middag på hotellet. (M)

 2. Dag 2

  Zermatt

  Vi spiser frokost på hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i denne hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt. Hva med en tur med Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet? Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har man flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Det finnes også fine muligheter for fotturer eller sykkelturer i nærområdet. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F)

 3. Dag 3

  Glacier Express til St.Mortiz

  I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz.  Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

 4. Dag 4

  Bernina Express til Lugano

  Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express til Tirano. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Berninia Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi Bernina Exspress bussen videre på smale veier langs innsjøer og vakker natur ned til sjarmerende Lugano. Vi spiser felles middag på hotellet i Lugano litt senere på kvelden. (F,M)

 5. Dag 5

  En hel dag i Lugano

  Etter frokost har vi hele dagen til å kose oss i Lugano. Lugano blir av mange kalt Sveits’ svar på Monte Carlo. Her finnes palmer, vakre bygg, parker, koselige uteserveringer og ikke minst Luganosjøen som frister med sitt glitrende vann. Lugano ligger i Sveits, men både kjøkken, språk og atmosfære er mer italiensk. Ta deg en spasertur langs havnepromenaden, et bad i Luganosjøen eller kom deg litt opp i høyden med taubanen som tar deg opp til Monte San Salvatore. (F)

 6. Gruppereiser med tog / Påmeldingsturer / Togbilletter // Togreiser.no

  Dag 6

  Hjemreise

  Etter frokost blir vi fraktet med buss til flyplassen utenfor Milano. Hjemreise fra Milano via Oslo til Stavanger. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom med Stavanger Aftenblad kr. 23.900,- (ord. pris kr. 24.900,-) Det inkluderer:

Fly tur og retur inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Reiseleder med hele veien

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2900,-
 • Frivillige aktiviteter i Zermatt dag 2