MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

7.-11.september 2023

Lengde

5 dager

på tur med

togreiser.no

Merk: Er du kunde hos
Aftenposten får du 1000
kroner i rabatt med A-kortet!

GJENNOM ALPENE MED TOG

Fra Geneve til Lugano med bagasjehåndtering inkludert

Vi skal ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser kan man blant annet ta en tur opp på utkikkspunktet Gornergrat 3000 m.o.h. Vi reiser så videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til alpelandsbyen St. Moritz. Neste dag reiser vi ned til Tirano i Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Bernina Expressen som står på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi fortsetter videre med buss langs nydelige innsjøer til Lugano i Sveits.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Geneve-Zermatt

  Vi reiser fra Gardermoen til Geneve. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Zermatt. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Vi sjekker inn på hotellet og spiser felles middag. (M)

 2. Dag 2

  Zermatt

  Vi spiser frokost på hotellet og har hele dagen til egen disposisjon i denne hyggelige, bilfrie alpelandsbyen Zermatt. Hva med en tur med Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet? Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har man flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Det finnes også fine muligheter for fotturer eller sykkelturer i nærområdet. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F)

 3. Dag 3

  Glacier Express til St.Mortiz

  I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz.  Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

 4. Dag 4

  Bernina Express til Lugano

  Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express til Tirano. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Berninia Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi Bernina Exspress bussen videre på smale veier langs innsjøer og vakker natur ned til sjarmerende Lugano. Vi spiser felles middag på hotellet i Lugano litt senere på kvelden. (F,M)

 5. Dag 5

  Hjemreise

  Etter frokost blir vi fraktet med buss til flyplassen utenfor Milano. Vi flyr hjem til Gardermoen. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 20.900,-  Det inkluderer:

Fly Oslo–Geneve/Milano–Oslo inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2590,-