MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

28.april-3.mai 2025

Lengde

6 dager

på tur med

REISEGØY! VI OVER 60

GJENNOM HISTORIE OG VAKRE LANDSKAP MED TOG

Fra Luzern til Lausanne med bagasjehåndtering inkludert mellom hotellene

Bli med på en helt spesiell opplevelse der historie og vakre togreiser i fantastisk natur står i fokus. Vi begynner med to dager i vakre Luzern der vi reiser med Voralpen Express til den gamle byen St. Gallen. Her får vi guidet tur i historiske omgivelser og nyter synet blant annet av benediktinerklosteret grunnlagt i 747 og dets vakre bibliotek. Vi får også med oss et besøk hos Appenzeller der ost spiller hovedrollen i landlige omgivelser. Fra Luzern drar vi så videre med vårt private, historiske tog til Rigi Kulm som ligger ca. 1800 m.o.h. Her finner man en helt fantastisk panoramautsikt over de nærliggende alpene, Luzern-innsjøen og Mittelland (Det sveitsiske mellomlandet). Vi nyter utsikten og har litt tid før vi reiser videre med toget og får en deilig båttur over Luzern-innsjøen. Turen fortsetter så med panoramatoget Luzern-Interlaken Ekspressen over til Berner Oberland-området og Brienz. Her venter en nydelig båttur over Brienzersjøen direkte til hotellets brygge og den historiske kabelbanen som fører opp til hotellet ovenfor. Vi skal nå tilbringe to netter blant historie og eleganse, og ikke minst fantastisk utsikt og mat på femstjerners hotellet Grandhotel Giessbach med historie tilbake til 1873. Dette er virkelig en opplevelse utenom det vanlige! Etter dette går turen over Brienzersjøen igjen og vi skal gå ombord i panoramatoget The Golden Pass Express. I Zweisimmen bytter vi over til de vakre Belle Epoque vognene og nyter 30-tallets luksus, romantisk nostalgi og ikke minst utsikten på vei til Monterux. Vi tilbringer den siste natten i Lausanne med hyggelig avslutningsmiddag på hotellet…

PROGRAM

 1. Dag 1

  Oslo-Zürich-Luzern 

  Vi flyr fra Oslo til Zürich. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Luzern. Vi sjekker inn på hotellet, Hotel De La Paix, med sentral beliggenhet i Luzern. Her har man kort vei både til gamlebyen og den vakre innsjøen. (ingen måltider)

 2. Dag 2

  Luzern – St. Gallen – Appenzeller 

  Vi spiser frokost på hotellet og reiser med Voralpen Express fra Luzern til St. Gallen. Mange omtaler denne togturen som både den vakreste og ikke minst smidigste måten å reise mellom sentrale- og østlige Sveits. Turen tar ca. 2 t 15 min og utenfor vinduet suser vakre små landsbyer, nydelig landskap og frodige daler forbi. Ved ankomst i St. Gallen venter en sightseeing til fots i denne historiske byen. Aller mest kjent er kanskje benediktinerklosteret grunnlagt i 747 og dets vakre bibliotek som også er oppført på Unescos verdensarvliste. Etter endt sightseeing har vi tid på egenhånd der vi kan nyte en lunsj i disse vakre omgivelsene. Vi reiser så videre til Appenzeller ostefabrikk der vi får se den kjente osten bli til, og kanskje får vi en smakebit? Fabrikken ligger landlig og vakkert til. Vi drar så tilbake til Luzern og senere på kvelden skal vi kose oss med tradisjonell folklore og middag på Stadtkeller. (F,M)

 3. Dag 3

  Luzern – Mount Rigi – Brienz – Giessbach

  I dag venter en innholdsrik og opplevelsesrik dag! Vi koser oss med frokost før vi skal oppleve en tur med eget, historisk tannstang tog fra Arth Goldau opp til Rigi Kulm. På toppen som ligger ca. 1800 m.o.h. ser vi på en klar dag flere av de snødekte alpene, Mittelland med sine 13 glitrende innsjøer, vi skimter Frankrike og Tyskland, og får et overblikk over byene Zug og Luzern. Vi nyter utsikt og tid på egenhånd til å vandre eller spise lunsj før turen går videre til Vitznau med toget. Her går vi om bord på båt som tar oss over den vakre Luzern-innsjøen tilbake til Luzern. Vi skal videre ta panoramatoget Luzern-Interlaken Express til området lenger sør som kalles Berner Oberland. Togturen er rangert blant topp 5 panoramatog-turer i Sveits så utsikten underveis er det ingen ting å si på. 🙂 Vi går av i Brienz for nok en flott båttur videre til bryggen til vårt fantastiske 5-stjerners hotell, Grand Hotel Giessbach Film fra dette fantastiske 5-stjerners hotellet (verdt å se!) Ankomst er via hotellets brygge, opp en egen «fløibane» og så noen skritt bort til hotellet som ligger usedvanlig vakkert til, med utsikt over Brienzersjøen og med Giessbach-vannfallet rett i bakkant. Dette er virkelig en opplevelse utenom det vanlige, med historie tilbake til 1873. Vi sjekker inn for to netter her, og møtes etter hvert til 4-retters middag på hotellet. Her skal vi kose oss! (F,M)

 4. Dag 4

  Vi blir i Giessbach (valgfri tur til Brienz)

  I dag har vi mulighet til å ta en tur til Brienz og Ballenberg Museum. Dette er et friluftsmuseum der man kan se arkitektur og historie fra hele Sveits. De har 100 bygninger og ligger idyllisk til. Her kan man gå rundt på egenhånd og evt ta seg en lunsj. Billetten er inkludert i togpasset som allerede inngår i pakken fra oss. For de som heller vil bli på hotellet og nyte omgivelsene der så er det også fullt mulig. Hotellet har flere restauranter og det er vakker natur å vandre i rundt hotellet. (F)

 5. Dag 5

  Giessbach – Golden Pass – Lausanne

  Etter frokost reiser vi med båt over den glitrende Brienzersjøen tilbake til Interlaken. Her skal vi gå om bord Golden Pass Express. Vi starter med dette moderne panoramatoget som er lekkert med store vinduer og moderne innredning. Videre fra Zweisimmen skal vi gå av dette toget og gå om bord i Golden Pass Belle Epoque Her venter en helt annen stemning med 30-tallets luksus, eleganse og romantikk. Vi nyter toget, roen og omgivelsene helt til vi er ved togets endestasjon i Montreux. Her skal vi videre over i toget til Lausanne, en kort togtur unna. Vi går 400 meter og sjekker inn på Hotel Mirabeau som er et hyggelig 4-stjerners hotell med meget sentral beliggenhet. Bygget er 100 år gammelt og byr på en blanding av tradisjonsrik og moderne atmosfære. Her skal vi nyte en avskjedsmiddag med gjengen litt senere. (F, M)

 6. Gruppereiser med tog / Påmeldingsturer / Togbilletter // Togreiser.no

  Dag 6

  Hjemreise

  Etter frokost reiser vi med tog til Geneve. Vi flyr så hjem til Oslo. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 27.290,- Det inkluderer:

Fly tur og retur inkl skatter

Bagasjehåndtering mellom hotellene

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Reiseleder med hele veien

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 4500,-
 • Frivillige aktiviteter