MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

16.-20.september 2022

Lengde

5 dager

på tur med

TOGREISER.NO

RUNDREISE I IRLAND MED TOG

Bli med på en rundreise gjennom vakre Irland!

Fra Dublin skal vi ta toget vestover til Limerick, Irlands tredje største by grunnlagt av vikinger i 812. Her blir vi kjent i byen og opplever også en spesiell middag inspirert fra middelalderen i slottet Bunratty Castle. Videre tar vi toget til Ennis med sine sjarmerende små butikker og hus før vi reiser til The Cliffs of Moher der vi nyter utsikten over klippelandskapet og Atlanterhavet. Vi opplever også Galway, det naturskjønne Connemara-området og Kylemore Abbey, et utrolig vakkert kloster for benediktinske nonner. I Dublin blir det by-sightseeing og selvsagt et besøk hos Guinness for å  lære om den dramatiske 250 år gamle historien og smake på de edle dråpene. Vi avslutter med en flott avskjedsmiddag i Dublin!

PROGRAM

 1. Dag 1 – 16.09.2022

  Ankomst Dublin, tog til Limerick og middag på slott

  Vi flyr fra Gardermoen direkte til Dublin hvor vi hentes i buss og blir kjørt til den vakre togstasjonen i Dublin, Heuston railway station. Denne stasjonen åpnet i 1844 og er fortsatt hovedstasjonen i byen. Vi tar toget til Limerick som er Irlands tredje største by og som ble grunnlagt av vikinger i 812. Byen ligger ved den vakre elva River Shannon og har en vakker gamleby og flere flotte byggverk som bl.a. King John´s Castle fra 1200-tallet. Ved ankomst får vi en kort rundtur i byen med buss før vi sjekker inn på hotellet. På kvelden drar vi til Bunratty Castle hvor vi skal oppleve en underholdende middagsfest rett fra middelalderen. Slottet ble bygget i 1425 av Earl of Thomond, og danner en fantastisk ramme rundt kveldens middag. Her får vi både omvisning, 4-retters middag, godt drikke og ikke minst underholdning med sang og dans underveis. (M)

 2. Dag 2 – 17.09.2022

  Toget til Ennis, rusletur i byen, The cliffs of Moher & Galway

  Etter en deilig irsk frokost skal vi ta toget fra Limerick til Ennis. Ennis er den største byen i grevskapet Clare. Det irske navnet er en forkortelse av Inis Cluain Ramh Fhada som betyr Den lange øya med slette. Elva Fergus deler seg og går i to løp på hver side av øya. Vi skal bli bedre kjent i denne sjarmerende byen til fots, der både fargerike små butikker, puber og tradisjonelle hus møter oss. Vi har tid på egenhånd til lunsj og litt avslapning før vi skal reise til The Cliffs of Moher («Ruinens klippe»). Denne kystlinjen på 8 km er dramatisk og vakker der bølgene fra Atlanterhavet bruser inn mot de høye klippene på opp til 214 m.o.h. I 1835 ble det bygget et utkikkstårn her, «O’Brien’s Tower», fordi det allerede da var en populær turistattraksjon. Vi reiser videre til Galway, en hyggelig kystby som ligger der Corrib elven munner ut i Atlanterhavet. Vel fremme spiser vi middag på hotellet. (F, M)

 3. Dag 3 – 18.09.2022

  Connemara med gårdsbesøk og Kylemore Abbey-klosteret

  «Jeg er midt i et postkort. Tåken har nettopp lettet og etterlatt Galway og Connemaras åser som juveler i formiddagssolen. Jeg knyter jakken rundt livet og kjenner varmen mot ansiktet, mens lukten av vått gress og torv driver gjennom luften.» (Journalist, Axel Munthe-Kaas Hærland)

   

  I dag skal vi oppleve dette magiske Connemara-området som ligger nord for Galway. Området er kjent for sin uberørte natur og milelange kystlinje. Vi besøker først Dan O’Hara Farm hvor vi skal lære mer om gården og historien. Her finnes et restaurert gårdshus fra 1800-tallet som tilhørte Dan O’Hara, en bonde som måtte flykte fra huset sitt i 1840. Det er også kyr, sauer, connemara-ponnier og esler på gården. Videre reiser vi til Kylemore Abbey som er et vakkert kloster grunnlagt i 1920. Klosteret ble grunnlagt for benediktinske nonner som flyktet fra Belgia i første verdenskrig. Her blir det tid på egenhånd til lunsj og vandring i området før vi reiser tilbake til hotellet vårt i Galway. Middag og kveld på egenhånd. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd.  (F)

 4. Dag 4 – 19.09.2022

  Dublin med sightseeing og besøk i Guinness-bryggeri. Irsk aften!

  Vi nyter en god frokost før vi reiser tilbake til Dublin med toget. Ved ankomst tas vi med på en hyggelig bytur der vi bl.a. får se O’Connell Street, The General Post Office, St. Patrick’s Cathedral, Christchurch Cathedral og selvsagt Temple Bar området med sine koselige puber, restauranter og butikker. Videre venter et spennende besøk hos Guinness Storehouse der vi tar med på den dramatiske 250 år gamle historien til Guinness. Det hele avsluttes selvsagt med en iskald smak på godsakene i Gravity Bar med 360-graders utsikt over byen. Vi reiser så til hotellet vårt, sjekker inn og har litt tid på egenhånd. På kvelden nyter vi god mat og drikke under en ekte irsk aften på hotellet! (F, M)

 5. Dag 5 – 20.09.2022

  Hjemreise

  Vi spiser frokost på hotellet før vi vender snuta hjemover. Fly fra Dublin via København til Gardermoen. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 17.900,-  Det inkluderer:

Fly Oslo-Dublin t/r inkl skatter

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

All transport som nevnt i programmet

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Svensk lokalkjent reiseleder

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 3.490,-