MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

2.-6.desember 2021

Lengde

5 dager

på tur med

Aftenposten A-kortet

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 500 kroner i rabatt!

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 1000 kroner i rabatt!

Opplev advent i Tyskland og Tsjekkia

Julemarkeder gir den hyggelige julestemningen! Se for deg festpyntede torg med masse lys og julepynt som lukter pepperkaker, brente mandler og gluhwein!

 

Denne turen byr på god mat, historiske byvandringer og ikke minst julemarkeder i Dresden, Praha og Bautzen. Vi skal også oppleve båttur på Elben og utflukt med museumsjernbane til slottet der «Tre nøtter til Askepott» ble spilt inn. Mange av Tysklands juletradisjoner kommer fra Sachsen, her finner vi også de eldste julemarkedene. Praha er alltid verdt et besøk, ikke minst i adventstiden.  – Bli med på mange opplevelser og god julestemning!

 

Guide og reiseleder Yngve Leonhardsen bor i Dresden. I tillegg til å guide nordmenn gjennom Tsjekkia og sin del av Tyskland jobber han som frilansjournalist, og har skrevet mange saker fra Sentral-Europa, med Tyskland og Tsjekkia som spesialfelt.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 02.12.2021

  Oslo-Praha

  Vi flyr direkte til Praha om formiddagen. Yngve, vår norske guide, møter dere på flyplassen i Praha. Derfra reiser vi med egen buss til hotellet som ligger rett ved stasjonen. Vi samles til lunsj, før vi sammen med Yngve legger ut på en liten byvandring på «Gamlebysiden» og lokaliserer julemarkedene. Det blir god tid til å kikke på egenhånd utover kvelden. (L)

 2. Dag 2 – 03.12.2021

  Byvandring i Praha og tog til Dresden

  Utsjekk og byvandring med vår norske kjentmann på motsatt side av elven. Vi tar t-bane opp til borghøyden og går derfra ned til Lillesiden. Etterhvert tar vi toget til Tyskland og Dresden. Separat bagasjetransport fra hotell til hotell. Fra Hotel Martha, som ligger i nærheten av stasjonen (Bahnhof Neustadt), går vi på byvandring med Yngve gjennom Dresdens storslåtte gjenoppbygde sentrum – via fire julemarkeder. I tillegg til de viktigste historiske begivenhetene i byen, vil Yngve underveis også fortelle litt om tradisjonell tysk julepynt fra dette området, om «Dresdener Stollen» og om andre lokale og regionale spesialiteter. (F)

 3. Dag 3 – 04.12.2021

  Båtutflukt på Elben og tog til Bautzen

  Halv elleve går vi ombord på båt for utflukt på Elben. Etterpå blir det litt mer tid til julemarked for de som vil før utflukt med tog til Bautzen. Før mørket faller på tar Yngve oss med på byvandring gjennom denne historisk viktige, godt bevarte byen som er kjent for sine mange tårn, for sin gode sennep og ikke minst for Tysklands eldste julemarked. Tid på egen hånd før vi samles til middag på en hyggelig, middelalder-preget restaurant. Etter middag tar vi toget tilbake til Dresden. (F,M)

 4. Dag 4 – 05.12.2021

  Utflukt til Moritzburg med damptog og askepott slott

  I dag blir det utflukt til Moritzburg – med dampdrift! Museumsjernbanen tar oss nesten helt fram til slottet der deler av filmen «Tre nøtter til askepott» ble spilt inn. Vi besøker utstillingen som er viet temaet og tar lunsj på en trivelig restaurant i nærheten (hvor vi får servert tradisjonell jule-karpe fra sjøene rundt). Vi er tilbake i Dresden i tre-tiden. Tid på egen hånd før avskjedsmiddag på en flott restaurant vis-à-vis Frauenkirche. (F,L,M)

 5. Dag 5 – 06.12.2021

  Hjemreise

  Tid på egen hånd i Dresden. Avreise med tog til Berlin ca. kl. 15. Avgang rundt kl. 20. Separat bagasjetransport fra hotellet til flyplassen. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom med A-kortet 14.990,- (ordinær pris 15.990,-) Det inkluderer:

Fly Oslo–Praha + Berlin-Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2500,-
 • Evt lokale skatter