MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

8.-12.desember 2024

Lengde

5 dager

på tur med

Åpen for alle!

I samarbeid med:

Opplev advent i Tyskland og Tsjekkia

Julemarkeder gir den hyggelige julestemningen! Se for deg festpyntede torg med masse lys og julepynt som lukter pepperkaker, brente mandler og gluhwein! Denne turen byr på god mat, historiske byvandringer og ikke minst julemarkeder – ikke bare i Dresden! Ankomstdagen får vi med oss en smakebit av Praha. Dessuten blir det omvisning i porselensfabrikken i Meissen og en flott togtur med dampdrift – til slottet der «Tre nøtter til Askepott» ble spilt inn. Bli med på mange opplevelser, hyggelige togreiser og god julestemning!

 

Guide og reiseleder Yngve Leonhardsen bor i Dresden. I tillegg til å guide nordmenn gjennom Tsjekkia og sin del av Tyskland jobber han som frilansjournalist, og har skrevet mange saker fra Sentral-Europa, med Tyskland og Tsjekkia som spesialfelt.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 08.12.2024

  Oslo-Praha med fly. Tog til Dresden

  Vi flyr direkte til Praha på morgenen. Yngve møter oss på flyplassen i Praha og derfra reiser vi med egen buss til stasjonen. Mens bagasjen venter i trygge hender, legger vi ut på en liten byvandring i Praha, via det viktigste julemarkedet. Vi samles til deilig lunsj før vi rusler tilbake til stasjonen. Derfra tar vi tsjekkisk EC-tog med god standard og restaurantvogn til Dresden og sjekker inn på sentrale og rolige Hotel Martha, fem minutter å gå fra stasjonen. Togturen tar to og en halv time og følger for det meste Elbens dalføre. Ut fra Praha får vi et fint panorama over byen, vi tangerer Stromovka-parken og følger Vltavas løp på et fint parti av denne elven som jo også renner gjennom Praha. En flott togtur! (L)

 2. Dag 2 – 09.12.2024

  Byvandring i Dresden

  Byvandring med Yngve gjennom Dresdens storslåtte gjenoppbygde sentrum, forbi Frauenkirche, Semperoperaen og byens kjente museer. Underveis lokaliserer vi de viktigste julemarkedene. Det er ikke rent få av dem, nemlig.

  Resten av dagen til egen disposisjon. (F)

 3. Dag 3 – 10.12.2024

  Utflukt med tog til Bautzen

  Formiddagen er fri før vi samles på hotellet for utflukt med lokaltog til Bautzen, en tur på 40 minutter, hovedsakelig gjennom skog- og åkerlandskap. Rett før ankomst må vi titte til venstre og få med byens middelalderske skyline. I Bautzen venter en stemningsfull gåtur med Yngve gjennom en godt bevart by, rik på historie. Her finner vi dessuten Tysklands eldste julemarked – i år er det 641. gang det arrangeres! Tid på egen hånd før vi samles til middag på en hyggelig, middelalder-preget restaurant. Retur med lokaltoget til Dresden. (F, M)

 4. Dag 4 – 11.12.2024

  Porselen, damplokomotiv og Askepott-slottet

  Etter en tidlig frokost samles vi i resepsjonen for dagens utflukt. Vi bytter fra lokaltog (S-Bahn) til museumsjernbane, og et lokalt bygget lokomotiv fra 1921 drar oss opp et skogkledt dalføre og over en slette med innsjøer nesten helt fram til det staselige slottet der deler av filmen «Tre nøtter til askepott» ble spilt inn. Etter litt fritid i Moritzburg setter vi kursen mot Meissen, med dampdrift og S-Bahn igjen. Der venter omvisning i porselensfabrikken, hvor vi får se de forskjellige stegene i produksjonsprosessen. Vi tar selvfølgelig også med oss julemarkedet i den koselige, helt intakte gamlebyen. Retur med S-Bahn til Dresden. (F)

 5. Dag 5 – 12.12.2024

  Hjemreise

  Tid på egen hånd i Dresden. De som vil kan bli med Yngve på en byvandring i en trivelig bydel «utenom allfarvei». Avreise med intercity-tog med god standard til Berlin i 15-tiden. Togturen tar halvannen time. Det lett kuperte terrenget rundt Dresden, med villaer og vinranker avløses etterhvert av frukttrær, åker og eng mens skumringen blir til kveld. Flyavgang kl. 20.15, direkte til Gardermoen med ankomst kl. 21.55. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 16.500,- Det inkluderer:

Fly Oslo–Praha + Berlin-Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering der det er nødvendig

All transport som nevnt i programmet

4 netter på hyggelige Hotel Martha i Dresden, frokost og byskatt inkludert

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk, lommekjent reiseleder fra ankomst Praha til avreise Berlin

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 1700,-