MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

25.-29.november 2021

Lengde

5 dager

på tur med

Togreiser.no

Julemarked, vin og opplevelser i adventstiden

Bli med på førjulstur til noen av Tysklands koseligste små byer i vinområdene langs Rhinen og Mosel.

 

Vår base på turen er den hyggelige byen Wiesbaden, pyntet til jul med julemarked, lys og juledekorasjoner. Herfra skal vi på utflukter hver dag til de små landsbyene omkring. Vi skal blant annet få omvisning og smake vin i Rudesheim med sine trange smug. Her skal vi også ta taubane opp til et utkikkspunkt og gå tur langs vinrankene i fint kulturlandskap. I Koblenz skal vi på byvandring i gamlebyen og se byens flotte julemarked. Vi skal også få omvisning i et «eventyraktig» slott bygget i neo gotisk stil. I Cochem ved Mosel skal vi få en innføring i regionens kjente vinproduksjon. Vi avslutter siste dag med omvisning i Køln og Kølnerdomen.

 

Norsk reiseleder med på hele turen.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 25.11.2021

  Oslo-Frankfurt-Wiesbaden

  Vi reiser fra Gardermoen direkte til Frankfurt med SAS. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til vår base i Wiesbaden. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Etter innsjekk blir det byvandring med guide i den koselige byen. Fritid til å se på det flotte julemarkedet før felles middag på hotellet. (M)

 2. Dag 2 – 26.11.2021

  Rudesheim

  Etter frokost skal vi på utflukt til den lille byen Rudesheim som med sine trange smug ligger idyllisk til ved Rhinen. Vi starter med en omvisning på en av de familieeide vingårdene og tar etterhvert turen ut langs vinrankene og blir med en liten kabelbane til byens utkikkspunkt og store monument. De som vil kan spasere tilbake med guiden før vi spiser lunsj i landsbyen. Etter lunsj blir det vinsmaking og til slutt litt fritid for oppleve julemarkedet i Rudesheim. (F,L)

 3. Dag 3 – 27.11.2021

  Koblenz

  I dag skal vi på utflukt til byen Koblenz, også dette en hyggelig by som ligger der elvene Rhinen og Mosel møtes. Den eldste delen av byen er fra romertiden og byen er kjent for sine romantiske gater med gamle bygninger av tømmer og bindingsverk. Her skal vi på byvandring før vi nyter en god lunsj. Etter lunsj er det tid på egenhånd for å se på det kjente julemarkedet i gamlebyen eller ta gondolbanen opp på fortet som ligger like ved byen. Også fortet er pyntet med juledekorasjoner i alle farger. (F,L)

 4. Dag 4 – 28.11.2021

  Cochem & Mosel

  Etter frokost skal vi idag på utflukt til landsbyen Cochem. Byen ligger ved elven Mosel og er kjent for sitt slott som kneiser på en høyde over byen. Slottet daterer seg tilbake til 1100 tallet men ble gjenoppbygget i nygotisk stil i slutten av 1800 tallet. Her skal vi på omvisning. Etter lunsj skal vi bli bedre kjent med de gode vinene fra Moselregionen. Både Riesling og Pinot Noir er kjente viner vi får smake. Tilbake i Wiesbaden skal vi spise felles middag i flotte omgivelser. (F,L,M)

 5. Dag 5 – 29.11.2021

  Køln og hjemreise fra Dusseldorf

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet. Bagasjen går direkte til flyplassen, mens vi skal ta toget til Køln. Her får vi en byvandring i gamlebyen som ender med en omvisning i den store Kølnerdomen. Etter en god lunsj og litt fritid tar vi toget til flyplassen i Dusseldorf. Vi flyr hjem til Gardermoen direkte med Norwegian. (F,L)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 16.990,- Det inkluderer:

Fly Oslo – Frankfurt og Dusseldorf - Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering fra flyplass til hotell

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelig fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter, vinsmakinger, omvisninger och billetter som nevnt i programmet

Alle flyskatter

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2900,-
 • Evt lokale skatter