MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

23.-28.april 2020

Lengde

6 dager

på tur med

BANK NORWEGIAN

(AVREISE: SVERIGE/DANMARK)

 

PÅ TOG GJENNOM MONTREUX OG WENGEN

Fra Zürich til Montreux og Wengen med bagasjehåndtering inkludert

Vi flyr direkte fra Stockholm eller København til Zürich og reiser videre til vakre Montreux med tog. Her tilbringer vi to dager der slottsbesøk, vinsmaking, båttur på Genevesjøen og gode måltider står på menyen. Videre går turen med ”Golden Pass Line” der vi opplever en dramatisk endring fra middelhavsomgivelser til alpelandskap på kort tid. Vi nyter lunsj på båttur over den glitrende Thunersjøen før vi reiser til Wengen for flere spennende opplevelser. Et av høydepunktene blir Schilthorn-fjellet på 2970 m.o.h. hvor James Bond filmen On Her Majesty’s Secret Service ble spilt inn. Firestjerners hotell, deilig mat, skandinavisk reiseleder og bagasjehåndtering hele veien gjør denne turen til et herlig eventyr gjennom vakre landskap!

PROGRAM

 1. Dag 1 – 23.04.2020

  Zürich-Montreux

  Vi reiser fra Stockholm eller København direkte til Zürich. Vel fremme går vi over på toget som frakter oss videre til Montreux. Koffertene blir sendt direkte fra togstasjonen til hotellet. Vi sjekker inn på det flotte firestjerners hotellet Eden Palace au Lac http://www.edenpalace.ch før vi nyter en velkomstdrink på turistkontoret og får litt mer informasjon om reisen. Felles middag på kvelden. (M)

 2. Dag 2 – 24.04.2020

  Vevey, Chillon slottet og vinsmaking

  Etter frokost reiser vi fra Montreux til Chexbres-Village med tog. Vi skal nyte en deilig vinsmaking i Lavaux før vi reiser med tog til Vevey for fritid og lunsj.  Vevey er kjent som en av perlene på den sveitsiske rivieraen med den glitrende innsjøen i front og dramatisk utsikt til de snødekte fjellene rundt. Den lille byen er i følge mange alt det beste av landene som finnes rundt: Italia, Frankrike og – Sveits, både når det gjelder gastronomi og tradisjoner. Det var i Vevey at sjokolademaker Daniel Peter på 1870-tallet utviklet hva som ofte omtales som verdens første melkesjokolade. Etter tid her skal vi på en deilig båttur til Chateau de Chillon. (Chillon slottet) Her kan vi vandre rundt på egenhånd og nyte omgivelsene før vi skal reise tilbake til Montreux med toget på ettermiddagen. I kveld er det fritid og mulighet for å spise middag på egenhånd. (F,L)

 3. Dag 3 – 25.04.2020

  Opplev det gyldne pass med tog 

  Bagasjen settes klar i resepsjonen for henting og frakt direkte til vårt hotell i Wengen. Vi spiser deilig frokost på hotellet før vi reiser med et flott tog fra Montreux til Zweisimmen. På turen oppover endres naturen dramatisk der vi reiser fra Middelhavsklima i Montreux til alpelandskap i Zweisimmen. Vi skal videre til Spiez med tog før en behagelig båttur med lunsj på Thunersjøen venter. Thunersjøen ligger i Berner Oberland omringet av grønne enger og fjelltopper, og er et perfekt sted for en båttur. Vi tar båten over til Interlaken Vest og reiser så videre til Wengen hvor vi sjekker inn på Hotel Sunstar 4* https://wengen.sunstar.ch Vi har tid til en liten rusletur i byen før vi samles til middag på kvelden. (F,L,M)

 4. Dag 4 – 26.04.2020

  Kabelbane, Schilthorn-fjellet & James Bond

  Etter frokost på hotellet venter en utrolig spennende reise opp mot Schilthorn på 2970 m.o.h. Først tar vi toget til Lauterbrunnen før vi fortsetter med kabelbane opp til Grütschalp. Herfra skal vi videre med tog til Mürren før nok en tur med kabelbane opp til selve Schilthorn venter – en meget spektakulær opplevelse! På toppen venter selvsagt en helt utrolig utsikt med de spisse toppene så langt øyet kan se. Vi har tid på egenhånd her til å nyte utsikten og til å besøke Bond World Exhibition. James Bond-filmen On Her Majesty’s Secret Service ble nemlig spilt inn her på 1960-tallet, og restauranten vi skal spise lunsj på, Europas første roterende restaurant, spilte også en viktig rolle i filmen. Filmens produksjonsteam fant opprinnelig restauranten delvis bygget, og avtalte at de skulle bidra finansielt til utbyggingen mot at de fikk eksklusive rettigheter til å spille inn filmen der. Etter at filmen ble utgitt, beholdt restauranten navnet Piz Gloria, og anerkjenner i dag filmens betydelige bidrag til restaurantens kommersielle anerkjennelse ved å blant annet ha en James Bond-utstilling i restaurantens nedre etasje.

  Vi reiser ned fra fjellet på baksiden via kabelbane og tar så buss til The Falls, Europas største underjordiske vannfall beliggende i Lauterbrunnen-dalen. Videre blir det en busstur til Lauterbrunnen stasjon og tog tilbake til Wengen. Vi har resten av dagen til egen disposisjon. (F,L)

 5. Dag 5 – 27.04.2020

  Wengen og tid på egenhånd

  I dag har vi tid til å utforske Wengen og området på egenhånd. Kanskje frister en tur opp til Jungfraujoch, eller kanskje er en rolig dag til å rusle rundt i Wengen fristende? Reiseleder er tilgjengelig for å gi råd og informasjon. På kvelden spiser vi middag sammen. (F,M)

 6. Dag 6 – 28.04.2020

  Hjemreise

  Vi spiser frokost, sjekker ut fra hotellet og setter bagasjen på oppbevaringsrom. Vi har tid til å gjøre de siste innkjøp og kose oss før vi skal reise med tog til flyplassen. Vi flyr hjem fra Zürich direkte med SAS og lander på Stockholm eller København flyplass på sen kveld. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom NOK 15.490,- for kunder av Bank Norwegian. (Veil. NOK 15.990,-) Det inkluderer:

Fly Stockholm eller København–Zürich tur/retur direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Skandinavisktalende reiseleder

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2300,-