MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

22.-27.mai 2020

Lengde

6 dager

på tur med

Ikano Bank

MERK: Rabatt for Ikano Bank kunder: 500 kroner

MERK: Rabatt for Ikano Bank kunder: 500 kroner

MÜNCHEN-VENEZIA

Gjennom Østerrike til Bolzano og Dolomittene i Syd-Tyrol

Vi reiser fra München gjennom Østerrike og Brennerpasset til Bolzano og Dolomittene i Syd-Tyrol. Etter sightseeing i trange smug, skal vi videre gjennom flotte daler, langs kabelbaner med god utsikt og på en smalsporet jernbane til vakre Gardasjøen. Vi får med oss båttur og vinsmaking før vi avslutter turen med sightseeing og en siste natt i Venezia. Bli med, senk skuldrene og la deg begeistre av inntrykk og opplevelser langs vår reiserute i Nord-Italia.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 22.05.2020

  München-Bolzano

  Vi reiser fra Gardermoen kl. 09.40 direkte til München med ankomst kl. 11.55. Videre med tog gjennom det kjente Brennerpasset på vei til Bolzano. Brennerpasset er det laveste fjellpasset over Alpenes hovedkam, og derfor en av de viktigste trafikkforbindelsene mellom det nordlige Europa og Italia. Langs Brennerpasset går grensen mellom Østerrike og Italia, og vannskillet mellom Svartehavet og Middelhavet. Vi kommer frem til Bolzano togstasjon sen ettermiddag og sjekker inn på hotellet, Hotel Regina***. Etter innsjekk spiser vi deilig middag på en lokal restaurant som er kjent for sitt brede utvalg av både lokale og nasjonale viner. (M)

 2. Dag 2 – 23.05.2020

  Bolzano

  Etter en deilig frokost går vi samlet fra hotellet på sightseeing til fots i Bolzano med guide. Bolzano er en gammel og spennende liten by ved overgangen mellom det tysktalende Syd-Tyrol og det italienske Trentino. Her finner man fremdeles deler av middelalderbebyggelsen intakt med flotte kirker, og ikke minst den vakre og typiske tyrolerbebyggelsen side om side. Omtrent hvor enn du snur deg, kneiser de vakre fjellene som en majestetisk ramme rundt byen. Etter en times vandring i byen skal vi inn i arkeologisk museum og «hilse på» den 5000 år gamle «Ismannen» Ötsi, og lære mer om hans fascinerende historie. Videre tar vi kabelbane til Renon, hvor vi spiser en lett lunsj. Renon er et høyplatå over Bolzano kjent for sin fantastiske utsikt og friske luft, flotte sommerresidenser og noen av Europas flotteste jordpyramider. Vi reiser videre på smalsporet jernbane til sjarmerende Collalbo før vi hentes i buss og reiser gjennom bratte skråninger og vinranker på vei til en lokal vingård. Her blir det omvisning på gården og i vinkjelleren før vi nyter smaken av ulike viner med litt snacks til. Med ny kunnskap om området og den lokale vinen tas vi med tilbake til hotellet i Bolzano. Resten av ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

 3. Dag 3 – 24.05.2020

  Caldaro

  I dag reiser vi til Caldaro, og tar en såkalt funicolare (skinnegående kabelbane) til Passo Mendola. Denne funicolaren er faktisk en av verdens raskeste og bratteste, og kombinert med muligens den vakreste utsikten blir dette en utrolig flott tur opp til Passo Mendola. Vi nyter utsikten over dalen og fjellene rundt før vi tar turen ned igjen. Vel tilbake i dalen reiser vi gjennom vakre vinområder, langs innsjøen Caldaro og videre gjennom Adige-dalen til Mezzocorona. Her starter en herlig togreise med smalsporet jernbane til Val di Sole og Val di Non. Her er det sol hele dagen da dalene deler fjellene fra øst til vest, og derfor er dette et perfekt sted å dyrke epler på. Mange mener at de beste eplene i Italia kommer nettopp herfra. Etter en fin tur blant epletrær og vakre slott kommer toget frem til Malè rundt kl. 13.00. Vi nyter en lunsj her og har litt tid på egen hånd til å utforske området. På ettermiddagen hentes vi i buss og reiser over Brenta-Dolomittene, passerer det berømte skistedet Madonna di Campiglio og vakre daler der det dyrkes plommer, kiwi og vindruer på vei til Gardasjøen.  I Riva del Garda, helt nord i Gardasjøen, sjekker vi inn på hotellet vårt; Hotel Mirage****. På kvelden møtes vi til en deilig middag på lokal restaurant rett ved hotellet. (F, L,M)

 4. Dag 4 – 25.05.2020

  Gardasjøen

  Etter frokost tar vi buss ned til havnen hvor vi kan gå litt rundt i gatene før vi skal på båttur på vakre Gardasjøen. Vannet er ofte knallblått eller turkis, og små byer klatrer oppover de bratte skråningene rundt innsjøen. Fjellene rundt er dramatiske og vakre. Først stopp med båten er Limone sul Garda der vi går i land og kan rusle rundt i de små gatene, shoppe litt, spise lunsj på egenhånd og kose oss. Videre går turen til Malcesine som er utrolig sjarmerende med smale gater, mange spisesteder, små butikker og kriker og kroker. Her skal smaksløkene få kost seg med vinsmaking, olivenolje-smaking og andre typiske produkter fra denne regionen før vi har vi et par timer på egenhånd til å bli kjent i denne vakre lille byen. Kanskje frister et besøk på slottet eller en tur med kabelbanen opp til Monte Baldo? På ettermiddagen tas vi med i buss tilbake til Riva del Garda. Resten av ettermiddagen og kvelden fri. (F)

 5. Dag 5 – 26.05.2020

  Venezia

  I dag sjekker vi tidlig ut av hotellet og tas med i buss til Peschiera del Garda. Her går vi på toget som skal ta oss til vakre Venezia. Vi ankommer Venezia ca kl. 11.00 og kan gå de 450 meterne til hotellet vårt, Hotel Solè***. (Bagasjen blir tatt hånd om.) Vi har litt tid på egenhånd til lunsj og annet før vi går samlet fra hotellet kl. 14.30 for en to timers vandretur i denne fantastiske byen. Vi får selvsagt med oss byens historie, de trange gatene, Markusplassen, Canal Grande og mye, mye mer. Vi har så litt tid på egenhånd før vi tar en Vaporetto (vannbuss) over Canal Grande og dens 220 palass på vei tilbake til hotellet. I kveld går vi samlet til felles avskjedsmiddag på hyggelig lokal restaurant. (F,M)

 6. Dag 6 – 27.05.2020

  Hjemreise

  Vi sjekker ut av hotellet og hentes i taxibåter som tar oss direkte til flyplassen i Venezia. Den type flyplasstransport liker vi! Vi flyr hjem fra Venezia kl. 13.45 direkte til Gardermoen med ankomst kl. 16.25. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom for Ikano Bank-kunder kr. 15.990,- (veiledende pris: 16.490,-) Det inkluderer:

Fly Oslo–München/Venezia–Oslo direkte

Alle flyskatter

All transport som nevnt i programmet inkludert kabelbaner og smalsporet jernbane

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 1990,-
 • Eventuelle lokale by-/hotellskatter