MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

17.-25 august 2022

Lengde

9 dager

på tur med

Togreiser.no

NORD-NORGES KYSTPERLER

Nord-Norges perler langs kystriksveien, med tog, båt og buss

Etter å ha hygget oss på togtur langs Dovrebanen opp Gudbrandsdalen mellom Rondane og Jotunheimen kommer vi frem til Trondheim. Derfra tar vi buss til Snåsa før vi begir oss ut på den vakre kystriksveien langs kysten. Vi skal oppleve den vakre øya Vega der vi bor på nydelige Vega havhotell, og vi skal besøke Torghatten ved Brønnøysund, Petter Dass museet, Sandnessjøen og mye annet på vei videre til Ørnes. Herfra reiser vi til Kjerringøy som er en perle med mye spennende historie på Nordlandskysten. Vi overnatter i Bodø noen netter og får blant annet med oss Saltstraumen og andre opplevelser. Fra Bodø tar vi toget sørover til Mosjøen der vi skal på museum og vandre i den vakre sjøgata før vi bor på historiske Fru Haugans hotell. Toget går neste dag til Trondheim før vi tar nattoget tilbake til Oslo.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Oslo – Trondheim – Snåsa

  Vi koser oss ombord på Dovrebanen mens toget snirkler seg opp Gudbrandsdalen og forbi Otta mellom Rondane og Jotunheimen. Etter hvert kommer vi over fjellet og frem til Olav den helliges by, Trondheim. Her blir det ben-strekk før vi fortsetter noen timer med buss til Snåsa. Overnatting og middag på hyggelig hotell. Lunsj for egen regning på toget. (M)

 2. Dag 2

  Snåsa – Brønnøysund – Vega

  Etter frokost reiser vi videre på vår ferd nordover langs kystriksveien. Flott natur langs veien og en liten fergetur på 20 minutter mellom Holm og Vennesund. Herfra gjenstår det 64 kilometer til Brønnøysund og Torghatten. Felles lunsj på Hildurs Urtinarium. I tillegg til en nydelig lunsj får vi høre historien om Hildur og vandre i hennes vakre urtehage. Etter lunsj blir det tid til å ta turen opp for å se på det særpregede hullet i fjellet og den flotte utsikten. Turen tar 30-40 min i rolig tempo. (Kaffe i nærheten for de som ikke vil gå). Øverst i ura er den beste utsikten inn i hullet. Snur du deg mot nord, ser du Brønnøysund og de syv søstre i det fjerne. Utsikten er formidabel og her kan du virkelig se Helgelandskysten på sitt aller vakreste, med hundrevis av små øyer. Vi kjører videre til Horn der vi tar ferge i ca. 45 minutter til Vega. Middag og overnatting på Vega. (F,L,M)

 3. Dag 3

  Vega – Sandnessjøen

  Tid på egenhand denne formiddagen. Vandring på Vega for de som vil, eller kanskje du vil prøve Vegatrappa? Mange muligheter for opplevelser. Felles lunsj og omvisning på verdensarvsentret. Senere skal vi ta ferge til Tjøtta og sjekker inn i Sandnessjøen der vi spiser felles middag på hotellet. (F,L,M)

  Vega er på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Det unike kulturlandskapet med ærfugl tradisjon var den viktigste grunnen til at Vegaøyene fikk verdensarvstatus i 2004. Derfor er det aller meste av verdensarvområdet lagt i øyriket utenfor hovedøya. Men også de høye fjellene på sørsiden av Vega og våtmarksområdene nord på øya har fått status som verdensarv. Disse områdene gir innblikk i andre deler av den rike natur- og kulturhistorien i øyverdenen. Begrunnelsen for Vegaøyenes plass på den prestisjetunge listen er med andre ord det unike kulturlandskapet i området som er et resultat av samspillet mellom menneske og natur over lang tid. Mens mannen var på fiske, passet kvinnene ærfuglene som lå og ruget i reirene og fuglehusene familiene ute på Vegaøyene hadde laget til dem i løpet av våren. Kvinnene renset også duna som så ble en unik og kostbar eksportartikkel fra Norge til Europa.

 4. Dag 4

  Alstahaug – Nesna – Ørnes

  Etter frokost er det tid for å se nærmere på Alstahaug som har masse spennende å by på. Foruten de kjente fjellene «De syv søstre» i nærheten, skal vi se nærmere på den vakre kirken, Petter Dass museet og prestegården. Vi får omvisning med lokal guide før vi kjører videre til lunsj langs vannet i Nesna for en god lunsj. Vi stopper også på kirkegården for en av Norges største skipsforlis under krigen. Både før og etter lunsj kjører vi med spektakulær utsikt langs en av de flotteste strekninger på kystriksveien. Det blir pauser underveis der det er noe å se, vi passerer blant annet polarsirkelen, og vi får også et par fergeturer som en ekstra bonus. Middag og overnatting på Ørnes.(F,L,M)

 5. Dag 5

  Ørnes – Kjerringøy – Bodø 

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser videre i drøye to timer til vakre Kjerringøy. På veien tar vi en pause ved den kjente Saltstraumen. På Kjerringøy tilbringer vi dagen frem til vi reiser inn til Bodø sentrum om ettermiddagen. Det er mange inntrykk på Kjerringøy og det blir muligheter for å rusle rundt på egenhånd, spise lunsj eller bli med på omvisning med guide for egen regning. Her møter du et kompakt, variert landskap med mange attraksjoner samlet. Et unikt kystlandskap med blankskurte fjell og skinnende hvite sandstrender, jordbruksbygder med aktiv drift og det historiske Kjerringøy handelssted som hadde sin storhetstid på 1800-tallet. Det intakte anlegget er et av landets viktigste bygningsminner fra denne perioden og har fått kvalitetsmerket «Olavsrosa». Overnatting midt i sentrum på Grand hotel Bodø. Vi har ikke felles middag i kveld, men varm *kveldsmat er inkludert. (F,*K).

 6. Dag 6

  Bodø & Saltstraumen

  Etter frokost er det mange muligheter på egen hånd. Reiseleder gir tips og råd. Man kan rusle en tur til byens Jekte museum, eller bare kikke litt i den vakre byen. Det er også mulighet for en vandretur til byens utkikkspunkt eller en tur på luftfartsmuseet. Hva med en utflukt til Saltstraumen, med havørnsafari? – Båt fra kaia i Bodø, kun noen minutters gange fra hotellet. Rett utenfor Bodø sentrum kan du oppleve det spektakulære naturfenomenet som har begeistret så mange; verdens sterkeste tidevannsstrøm. Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter passere det 3 km lange og 150m brede sundet i en hastighet på opptil 20 knop. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opptil 10m i diameter og 4-5 m dype. Kveldsmat og overnatting på Grand hotell Bodø. (F,K)

 7. Dag 7

  Bodø – Mosjøen

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter oss på toget mot Mosjøen. Etter noen timer på vakre Nordlandsbanen får vi høre historien om motstandskvinnen Liv Grannes før vi får omvisning i Sjøgata på veien til hotellet. Dette er Norges lengste bevarte trehusbebyggelse. Bagasjen sender vi i bil til hotellet. Felles lunsj og middag, samt overnatting på ærverdige Fru Haugans Hotel, Nordlands eldste hotell hvor det spøker på ett av rommene. (F,L,M).

 8. Dag 8

  Mosjøen – Trondheim

  Formiddag på egenhand i vakre Mosjøen. Reiseleder gir råd og tips. Hva med å gå den kjente Helgelandstrappa med nydelig utsikt over byen? Eller se mer på Sjøgata og spise vafler på den restaurerte Lydiabrygga? Du kan også besøke Vefsen museum eller spasere i byparken. De vågale kan prøve Zip line som ender i hotellets bakgård. Senere tar vi buss til stasjonen og tog til Trondhjem med Nordlandsbanen. I Trondheim tar vi nattog med sovekupé videre til Oslo.  (F)

 9. Dag 9

  Ankomst Oslo S

  Tilbake i Oslo 06.50

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 19.990,- Det inkluderer:

Tog Oslo - Trondheim. Bodø - Oslo, samt sovevogn Trondheim - Oslo.

All transport ellers som nevnt i programmet

Overnatting i dobbeltrom på hyggelige hotell inkludert frokost

Alle penger tilbake dersom turen blir avlyst pga korona

Måltider som nevnt i programmet. (Frokost, lunsj, middag = F,L,M) Fem middager, to kveldsmat og fire lunsjer.

Utflukter som nevnt i program

Reiseleder med på hele turen.

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg 2950,-