MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

10. – 19. august 2022

Lengde

10 dager

på tur med

TOGREISER.NO

NORDENS INDREFILET

Med tog, båt og buss gjennom Norge og Sverige

På denne turen opplever du mer vakker natur enn mange har sett gjennom et helt liv! Etter en hyggelig togtur fra Oslo til Stockholm spiser vi en god lunsj og får med oss det populære Abba museet før vi reiser videre. Fra Stockholm koser vi oss på toget gjennom de dype svenske skoger, og neste formiddag, etter å ha kjørt over riksgrensen og langs den vakre Ofotbanen, er vi fremme i Narvik. I Narvik tar vi gondolbane høyt over byen og nyter en god middag i restauranten på Narvikfjellet. Neste dag går turen i buss ytterst ut i havgapet, til Andenes. Her skal vi både på hvalsafari og få omvisning på Andøya Space senter. Videre går ferden til Lofoten og Svolvær der vi senker skuldrene og blir i tre netter. Vi tar båt videre og opplever Bodø, før vi igjen kaster loss og tar hurtigbåten langs en av Europas mest spektakulære kystrekninger, nemlig Helgelandskysten ned til Sandessjøen. Herfra følger vi fjorden en times tid i buss inn i landet til vakre Mosjøen og overnatter på Fru Haugans hotell. Vi vandrer i vakre sjøgata og får høre historien om motstandskvinnen Liv Grannes før vi tar Nordlandsbanen sørover til Trondheim hvor vi skifter tog og sover oss tilbake til Oslo i behagelig sovevogn.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Oslo – Stockholm – Narvik

  Reisen starter på Oslo S der vi tar morgentoget til Stockholm. Tiden på toget går fort når man kan gå i restaurantvognen, har hyggelig selskap eller kan kose seg med en god bok. Vel fremme i Stockholm plasserer vi bagasjen på oppbevaring og går rett til en hyggelig lunsj. Etter god mat kan den som vil bli med på det populære Abba Museet eller rusle en tur i Gamla Stan. Sen ettermiddag går vi på nattoget som skal bringe oss igjennom de store, svenske skoger. Sovevogn gjør at natten blir behagelig for de fleste. Middag i restaurantvognen for egen regning. Toget kjører igjennom mange fine landskap i løpet av sommernatten og kommer etterhvert forbi Kiruna før det passerer riksgrensen. Ofotbanen var en av de viktigste jernbanene som skulle forsvares under siste krig. Det ligger mye historie i dette flotte landskapet. Etterhvert kommer vi helt ut til havet, og der ligger Narvik. (L)

 2. Dag 2

  Narvik

  Vi kommer til Narvik om formiddagen og sjekker inn på vårt hotell midt i byen. Vi har litt tid på egen hånd (krigsmuseet kan anbefales), før vi blir med på en spennende gondolbanetur opp på Narvikfjellet. Vi nyter en fantastisk utsikt over byen og koser oss med god mat fra restauranten på toppen av fjellet. (M)

 3. Dag 3

  Narvik – Andenes

  Etter en god frokost blir vi hentet av vår buss som tar oss igjennom fint kystlandskap ytterst ut i havgapet, til Andenes. Etter innsjekk og lunsj på hotellet kan de som vil bli med på tokt utenfor kysten. Vi skal på hvalsafari. Skuta er en stor og trygg skøyte og sjansen for å se de store dyrene er stor. Felles middag på hotellet senere om kvelden. (F,L,M)

 4. Dag 4

  Andøya Space Senter – Lofoten

  Det er ikke hver dag man kan bli med på et romsenter og rakettskytefelt. Vi skal tilbringe formiddagen på Andøya Space Senter før vi spiser lunsj og reiser videre med vår buss til Svolvær i Lofoten. Vi sjekker inn på vårt hotell i Svolvær og spiser felles middag. (F,L,M)

 5. Dag 5

  Lofoten

  Dag på egenhånd i Svolvær, reiseleder gir gode råd og tips. Det er masse man kan finne på i området. Både fisketur med ei skøyte, RIB, Havørnsafari, havrafting, gåturer og mye annet. Eller hva med bare å nyte den mektige naturen ved å gå en tur langs vannet i det hyggelige kystlandskapet? I Lofoten finnes det flotte, hvite strender som ofte forbindes med sydlige strøk. (F)

 6. Dag 6

  Lofoten

  Dag på egenhånd i Lofoten. Dra på utflukt eller kos deg med en god bok i solveggen. (F)

 7. Dag 7

  Svolvær – Bodø

  I dag skal vi på båttur tidlig morgen. Vi skal på en herlig tur langs kysten, fra Svolvær til Bodø med hurtigbåten. Når vi kommer frem til Bodø har vi ennå mye igjen av dagen. Vi sjekker inn på Grand hotell midt i sentrum med mye historie i veggene. Etter felles lunsj på hotellet er det fritid resten av dagen. Hva med å besøke luftfarts museet i Bodø eller bli med på havørnsafari til Saltstraumen, gå tur til utkikkspunktet i byen eller se nærmere på byens Jektemuseum? Reiseleder gir råd og tips! I kveld er det ikke felles middag, men varm *kveldsmat er inkludert på hotellet. (F,L,*K)

 8. Dag 8

  Bodø – Helgelandskysten – Mosjøen

  Fritid i Bodø etter frokost. Om ettermiddagen skal vi på nok en fin båttur langs hele den spektakulære Helgelandskysten. Hurtigbåten stopper langs alle småsteder nedover hele kysten til Sandessjøen og mange av disse småstedene er idylliske, som tatt ut av et postkort. I Sandessjøen tar vi buss en times tid til vakre Mosjøen, byen ved Vefsna og det høye Øyfjellet som rager 800 meter til værs rett over elva. Vi overnatter på Nordlands eldste hotell der det spøker på et av rommene. (F)

 9. Dag 9

  Mosjøen – Trondheim – Oslo

  Etter frokost vandrer vi i Sjøgata som er Norges best bevarte og lengste trehusbebyggelse. Vi skal også dra innom Vefsn museum for å høre mer om motstandskvinnen Liv Grannes. Felles lunsj på Fru Haugans hotell. Vi tar Nordlandsbanen sørover til Trondheim der vi skifter tog og sover oss igjennom natten i sovekupe tilbake til Oslo mens toget snirkler seg ned Gudbrandsdalen og forbi Otta mellom Rondane og Jotunheimen langs Dovrebanen. (F,L).

 10. Dag 10

  Ankomst til Oslo

Pris pr. person i delt dobbeltrom: 19.990,- Det inkluderer:

Det er også mulig å bli med fra Stockholm (eller andre steder) i Sverige. Man møter da gruppen dag 1 i Stockholm og reiser videre med toget til Stockholm dag 10 etter en liten visitt i Oslo. Dersom man ønsker å bli igjen i Oslo en natt kan vi ordne det også. Det er mange muligheter for opplevelser i Oslo. Reiseleder gir tips og råd, hva med en tur til nye Munchmuseet, Operaen, Vigelandparken, slottet eller ta trikken opp til Holmenkollen og skimuseet?

Tog Oslo-Stockholm

Nattog Stockholm-Narvik

Gondol Narvikfjellet

2 båtturer

Nattog Trondheim-Oslo

Tog Mosjøen-Trondheim

All transport ellers som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program

Reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

Enkelromstillegg 3900,-
Drikke til maten
Valgfire utflukter utenom programmet
Eventuell ekstra natt i Oslo