MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

20.-23.august 2021

Lengde

4 dager

på tur med

FJORDKRAFT

Er du kunde hos Fjordkraft?

Da får du 500 kr i rabatt

RUNDTUR I NORGES FJELLVERDEN – SØR-NORGES INDREFILET

Med båt, buss og tog gjennom fjell-Norge 

Dette er rundturen som inneholder alt du kan drømme om av utflukter, spektakulær natur og kultur gjennom indrefileten av det historiske fjell-Norge. Her vil du oppleve vakre Bergensbanen, Finse, Flåmsbanen, båttur på Nærøyfjorden, Myrkdalen ved Vossevangen og Europas høyest beliggende rutebåt, Bitihorn fra 1912 på fjellvannet Bygdin i Jotunheimen.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Bergensbanen & Flåmsbanen

  Vi koser oss ombord på Bergensbanen mens toget snirkler seg opp forbi Hokksund, Vikersund og etter hvert begynner å klatre opp mot høyeste punkt på Finse, 1222 m.o.h. Bergensbanen krysser både Langfjellene og Hardangervidda og har blitt kåret som en av de flotteste jernbaneopplevelsene i Europa. Dette er Nord-Europas høyest liggende jernbanelinje, hvor cirka 100 km av denne går gjennom vilt fjellandskap. Enkel lunsj på eget initiativ på toget. Vi går av toget klokken 13.00, etter ca. 4 timer på Myrdal stasjon.

   

  Fra Myrdal går en annen verdenskjent jernbane, Flåmsbanen. Den vakre togreisen går fra høyfjellsstasjonen Myrdal ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden og er en av verdens bratteste jernbanestrekninger på normalspor: Nesten 80% av strekningen ligger i 55% stigning. Vendeltunnelen går i en spiral inn og ut av fjellet, og er et imponerende stykke ingeniørkunst. Den 20 km lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgarder som klamrer seg fast i fjellsidene. Underveis stopper vi for å se den berømte Kjosfossen med sitt frie fall på 93 meter. Flåmsbanen har fått flere utmerkelser. Blant annet er den kåret av National Geographic Traveler Magazine til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet Traveller like godt har kåret strekningen til verdens beste togreise.

   

  Nede i Flåm skal vi gjøre som engelske lorder og annet fint folk har gjort før oss, vi skal overnatte og spise middag på historiske Fretheim hotell fra 1896. (M).

 2. Dag 2

  Fjordcruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden, vikingbesøk og Myrkdalen 

  Nederst i Flåmsdalen åpenbarer den vakre Aurlandsfjorden seg. Aurlandsfjorden er en sidearm til majestetiske Sognefjorden – verdens lengste fjord. Her skal vi på fjordcruise. Vi kjører ut Aurlandsfjorden og inn i Nærøyfjorden fra Flåm til Gudvangen. Den smale og spektakulære Nærøyfjorden er omkranset av bratte fjellsider med snødekte topper som rager opp til 1800 meter, med brusende fossefall og idylliske grender langs fjorden. Dette er et område som er vurdert til et av verdens vakreste fjellandskap og som står på UNESCO’s verdensarvliste.

   

  I Gudvangen skal vi besøke Njardarheimr. Heimen som er tilegna den norrøne guden Njord. «Viking Valley» er et levende kulturhistorisk anlegg, bygd tematisk som en Vikingby. Her formidles vikingtida og vikingenes spennende historie av entusiaster helt uten museumspreg. Her får vi høre historier om vikingene for å forstå hvem de var og hvor de kom fra. Etter en skikkelig vikinglunsj med lokale råvarer kokt på vikingvis skal vi oppleve hvordan det var å være viking.  Vi skal også høre mer om vikingenes reiser, båtene deres og forstå hvordan vikingetida har satt sine dype spor i vår historie.

   

  I Gudvangen blir vi hentet i privat buss og kjørt gjennom vakkert landskap til Myrkdalen ved Vossevangen. Felles middag på hotellet. (F,L,M)

 3. Dag 3

  Heldag i vakre Myrkdalen

  I vakre Myrkdalen kan man velge mellom en rekke aktiviteter på egen hånd. Hesteridning, kurs i fluefiske, el sykkel på fjellveier, kajakk i en fin Vestlandsfjord eller bare ta fjellheisen opp på fjellet for en rusletur for å beundre utsikten, eventuelt en fottur til en topp i nærheten. Man kan selvsagt også slappe av i sola med en god bok. Egen brosjyre med alternativer og påmelding vil bli tilsendt når turen nærmer seg.

  Matpakke fra hotellet denne dagen. Middag på egen regning i en av restaurantene på stedet. (F,L)

 4. Dag 4

  Eidsbugarden, båttur over Bygdin, buss til Vinstra & Dovrebanen hjem

  Etter frokost blir vi blir hentet i egen buss. Også denne bussturen går gjennom vakkert fjellandskap i cirka 2,5 timer mot Eidsbugarden, der dikteren Olav A. Vinje en gang bygget sin lille stue og «oppdaget» Jotunheimen. Fra Eidsbugarden tar vi båten den 30 kilometer lange båtturen over fjellvannet Bygdin. M/B Bitihorn er en av Europas høyest liggende rutebåter og ble bygget og sjøsatt i 1912. Båten har gått i trafikk på Bygdin siden bare avbrutt av et par år under andre verdenskrig. En vakker reise der du kan se mange av Jotunheimens 2000 metertopper langs vannet.

  Etter en vakker båttur spiser vi lunsj på Bygdin fjellhotell like ved brygga. Fra Bygdin reiser vi videre med buss mot Vinstra og gjør et lite stopp på vei dit. Vi tar Dovrebanen i flott kulturlandskap tilbake til Oslo.  (F,L)

Pris pr. person i delt dobbeltrom for Fjordkraft-kunder 11.490,- (ordinær pris 11.990,-) Det inkluderer:

Tog Oslo-Myrdal-Flåm

Norsk reiseleder med fra Oslo

Alle bussturer og båtturer som nevnt

Tog Vinstra-Oslo

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg 1.790,-
 • Annet som ikke er nevnt i programmet

 

Vi sørger for god avstand og ivaretar smittevernsregler som gjelder på avreisetidspunktet. Alle våre reiser skal være trygge. Om det ikke er mulig å ivareta gjeldene smittevernregler blir reisen avlyst. Vi håper og tror samfunnet er åpnet opp og at reise innenlands er både trygt og gjennomførbart innen vår reise i august. Om du har symptomer eller føler deg syk vil vi be deg om hå bli hjemme. Vi oppfordrer alle som skal reise med oss om å tegne reiseforsikring.