MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

kommer!

Lengde

8 dager

på tur med

TOGREISER.NO

NORDENS INDREFILET

Med båt og tog gjennom Norge & Sverige

Opplev det beste av Nordens natur med båt og tog gjennom Norge & Sverige! Etter å ha hygget oss på Dovrebanen opp Gudbrandsdalen mellom Rondane og Jotunheimen tar vi en av verdens vakreste togreiser – Raumabanen, forbi Trollveggen til Åndalsnes. Etter middag og omvisning på Norsk tindesenter tar vi buss til Molde hvor vi blir med Hurtigruten videre nordover. Vi seiler forbi vakker nordnorsk natur forbi Trondheim og Bodø, der det er mulig å delta på Hurtigrutens aktiviteter for de som vil. Videre seiler vi opp til Svolvær i Lofoten der vi skal bo i fiskeværet to netter. Her skal vi blant annet på fisketur før vi tar buss til Narvik. Etter en tur med den nye gondolbanen 1000 meter over byen, tar vi Ofotbanen over riksgrensen til Kiruna. her får vi lunsj og omvisning i gruvene under byen før vi setter oss på nattoget som frakter oss gjennom svenske skoger til Stockholm der vi ankommer tidlig morgen.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Oslo

  Reisen starter på jernbanestasjonen i Stockholm. (For de som vil starte i Malmø, Gøteborg eller andre steder og møte gruppen i Oslo går dette selvsagt også fint. Det går også fint å møte gruppen direkte i Oslo dag 2 for de som foretrekker dette). Vi ankommer Oslo tidlig ettermiddag og sjekker inn på vårt hotell sentralt i Oslo. Det er muligheter for opplevelser i byen og middag på egenhånd denne ettermiddagen/kvelden. Reiseleder gir tips og råd. Hva med en tur til Operaen, slottet eller ta trikken opp til Holmenkollen og skimuseet?

 2. Dag 2

  Togtur over fjellet til Åndalsnes

  08:02 går toget fra Oslo S. Vi koser oss ombord på Dovrebanen mens toget snirkler seg opp Gudbrandsdalen og forbi Otta mellom Rondane og Jotunheimen. Etter hvert kommer vi til Dombås. Her er det et kort tog bytte og vi skal videre med vakre Raumabanen – En av Norges flotteste togturer. Etter ca. halvannen time kommer vi frem til Åndalsnes. Vi spiser en sen lunsj/tidlig middag på ærverdige Aak hotell. Vi er nå midt i hjertet av sentret for norsk tindesport med fjelltopper på alle kanter, vi skal derfor få en guidet omvisning på Tindesentret. Senere tar vi buss en drøy time til Molde og blir med Hurtigruten videre nordover (F,L)

 3. Dag 3

  Hurtigruten via Kristiansund til Trondheim

  Hurtigruten seiler innom Kristiansund før vi kommer til Trondheim. I Trondheim er det anledning til aktiviteter som å oppdage Nidarosdomen, Munkholmen, Ringve museum, kajakkpadling i Nidelven eller Trondheim på sykkel. (Aktiviteter i regi av hurtigruten for egen regning) Alle måltider om bord på Hurtigruten. (F,L,M).

 4. Dag 4

  Hurtigruten via Bodø og Svolvær til Lofoten

  Hurtigruten seiler i vakker natur forbi Rørvik, Brønnøysund, Sandessjøen og videre oppover langs kysten til Bodø. I Bodø er det mulighet for havsafari til Saltstraumen, se Bodø, besøke luftfarts museet, tur til en av de største isbreer i Nord – Svartisen og andre opplevelser. (Aktiviteter i regi av hurtigruten for engen regning). Senere på kvelden reiser vi videre nordover forbi Stamsund før vi går av i Svolvær i Lofoten. Vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell i fiskeværet. (F,L,M).

 5. Dag 5

  Fisketur i Lofoten

  Etter frokost skal vi på fisketur med en ekte Lofotskøyte. Dette er en herlig opplevelse, og kanskje får vi både fisk og se noen spennende dyr underveis? Etter lunsj på egenhånd samles vi til felles middag på hotellet om kvelden. (F,M).

 6. Dag 6

  Gondolbane i Narvik

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser videre med buss gjennom Lofotens vakre landskap til Narvik. Etter innsjekk venter en tur med Narviks nye gondolbane. Vi blir fraktet 1000 meter over byen. Her er det god utsikt til både tinder, fjord og hav. Vi spiser lunsj på toppen av fjellet. Felles middag på hotellet om kvelden. (F,L,M).

 7. Dag 7

  Kiruna

  Etter frokost på hotellet tar vi toget videre mot Øst. Ofotbanen er viden kjent for sin vakre natur over riksgrensen til Sverige. I Kiruna er det lunsj før vi får en omvisning i gruvene som skapte grunnlaget for byen. senere på kvelden reiser vi videre med nattoget til Stockholm og sover oss gjennom de svenske skoger. Middag i togets bistrovogn på egen regning. Nattog med sovekupe og seng til alle. (F,L).

 8. Dag 8

  Hjemreise

  Ankomst Stockholm klokken 09.12. Vi takker for turen og alle drar hver til sitt med masse inntrykk og opplevelser fra i vakker nordisk natur. For reisende fra andre steder i Sverige eller Skandinavia kan vi ordne med tog hjem dit dere bor.

Pris pr. person i delt dobbeltrom; kommer! Det inkluderer:

Tog Stockholm-Oslo

Oslo-Dombås (Dovrebanen)

Dombås-Åndalsnes (Raumabanen)

Narvik-Kiruna (Ofotbanen)

Kiruna-Stockholm

All transport ellers som nevnt i programmet Hurtigruten med innvendig lugar og fullpensjon.

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke: