MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

25.aug-2.sep 2021

Lengde

9 dager

på tur med

NRK Veteraner

NRK VETERANER TIL NORDLAND – MED TOG OG BUSS

Opplev Nord-Norge på sitt vakreste!

Etter å ha hygget oss på togtur langs Dovrebanen opp Gudbrandsdalen mellom Rondane og Jotunheimen kommer vi frem til Trondheim. Derfra tar vi buss langs den vakre kystriksveien til Snåsa. Videre skal vi tilbringe noen dager på den vakre øya Vega, og vi skal besøke Torghatten, Petter Dass museet og mye annet på vei videre til Ørnes. Herfra reiser vi til Kjerringøy som er en perle på Nordlandskysten. Vi overnatter i Bodø noen netter og får blant annet med oss Saltstraumen med hyggelig båttur. Fra Bodø tar vi toget sørover mot Mo i Rana der vi spiser lunsj og får en omvisning i Nasjonalbibliotekets arkiver. Videre med toget til Mosjøen der vi skal vandre i den vakre sjøgata. Toget går neste dag til Trondheim før vi tar nattoget eller fly tilbake til Oslo.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Dovrebanen fra Oslo S til Trondheim, charterbuss til Snåsa

  08:02: Toget går fra Oslo S. Vi koser oss om bord på Dovrebanen mens toget snirkler seg opp Gudbrandsdalen og forbi Otta mellom Rondane og Jotunheimen. Lunsj for egen regning på toget. Etter hvert kommer vi over fjellet og frem til Olav den helliges by, Trondheim. Her blir det ben-strekk før vi fortsetter noen timer med buss til Snåsa. Overnatting og middag i Snåsa (M)

   

  Snåsa, på sørsamisk Snåase, er en kommune i Trøndelag fylke, på begge sider av den nordre del av Snåsavatnet og med vide skog- og fjellstrekninger mot Lierne kommune i øst og svenskegrensen i sørøst. Snåsa grenser for øvrig til Verdal i sør, Steinkjer i sørvest og Overhalla og Grong i vest og nord. Kommunen er offisielt tospråklig, hvor norsk og sørsamisk er likestilt.

 2. Dag 2

  Snåsa – Vega

  Etter frokost reiser vi videre på vår ferd nordover langs kystriksveien. Flott natur langs veien og en liten fergetur på 20 minutter mellom Holm og Vennesund. Herfra gjenstår det 64 kilometer til Brønnøysund og Torghatten. Felles lunsj på hyggelig spisested langs veien. Etter lunsj blir det tid til å ta turen opp for å se på den særpregede hullet i fjellet, og den flotte utsikten. Turen tar 30-40 min i rolig tempo. (Kaffe i nærheten for de som ikke vil gå). Øverst i ura er den beste utsikten inn i hullet. Snur du deg mot nord, ser du Brønnøysund og de syv søstre i det fjerne. Utsikten er formidabel og her kan du virkelig se Helgelandskysten på sitt aller vakreste, med hundrevis av små øyer. Vi kjører videre til Horn der vi tar ferge i ca. 45 minutter til Vega. Middag og overnatting på Vega (F,L,M)

 3. Dag 3

  Vega

  Vandring på Vega for de som vil, og mange muligheter for opplevelser. Lunsj på egenhånd denne dagen. Vega er på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Det unike kulturlandskapet med ærfugl tradisjon var den viktigste grunnen til at Vegaøyene fikk verdensarvstatus i 2004. Derfor er det aller meste av verdensarvområdet lagt i øyriket utenfor hovedøya. Men også de høye fjellene på sørsiden av Vega og våtmarksområdene nord på øya har fått status som verdensarv. Disse områdene gir innblikk i andre deler av den rike natur- og kulturhistorien i øyverdenen. Begrunnelsen for Vegaøyenes plass på den prestisjetunge listen er med andre ord det unike kulturlandskapet i området som er et resultat av samspillet mellom menneske og natur over lang tid. Mens mannen var på fiske, passet kvinnene ærfuglene som lå og ruget i reirene og fuglehusene familiene ute på Vegaøyene hadde laget til dem i løpet av våren. Kvinnene renset også duna som så ble en unik og kostbar eksportartikkel fra Norge til Europa. I kveld nyter vi felles middag på hyggelig restaurant i nærheten. (F,M).

 4. Dag 4

  Vega til Ørnes

  Etter frokost er det tid for å ta ferge en times tid videre til Tjøtta. Herfra er det bare knappe to mil til Alstahaug som har masse spennende å by på. Foruten de kjente fjellene «De syv søstre» i nærheten, skal vi se nærmere på den vakre kirken, Petter Dass museet og prestegården før vi kjører videre til Sandnessjøen for en god lunsj. Etter lunsj venter en noen timer i buss langs en av de flotteste strekninger på kystriksveien. Det blir pauser underveis der det er noe å se, vi passerer blant annet polarsirkelen, og vi får også et par fergeturer som en ekstra bonus. Middag og overnatting i Ørnes. (F,L,M)

 5. Dag 5

  Ørnes til Bodø 

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og reiser videre i drøye to timer til vakre Kjerringøy. Her spiser vi lunsj og tilbringer dagen frem til vi reiser inn til Bodø sentrum om ettermiddagen. Det er mange inntrykk på Kjerringøy og det blir muligheter for å rusle rundt på egenhånd. Her møter du et kompakt, variert landskap med mange attraksjoner samlet. Et unikt kystlandskap med blankskurte fjell og skinnende hvite sandstrender, jordbruksbygder med aktiv drift og det historiske Kjerringøy handelssted som hadde sin storhetstid på 1800-tallet. Det intakte anlegget er et av landets viktigste bygningsminner fra denne perioden og har fått kvalitetsmerket «Olavsrosa». Felles middag og overnatting i sentrum av Bodø. (F,L,M).

 6. Dag 6

  Bodø & Saltstraumen

  Etter frokost er det tid for utflukt til Saltstraumen – Båt fra kaia i Bodø, kun noen minutters gange fra hotellet. Rett utenfor Bodø sentrum kan du oppleve det spektakulære naturfenomenet som har begeistret så mange; verdens sterkeste tidevannsstrøm. Strømmen blir til når tidevannet snur og strømmer inn og ut av sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstadfjorden. Hver sjette time skal vannmasser på 400 millioner kubikkmeter passere det 3 km lange og 150m brede sundet i en hastighet på opptil 20 knop. Dette skaper enorme krefter i form av strømvirvler som kan bli opptil 10m i diameter og 4-5m dype. Vi spiser lunsj om bord. Om ettermiddagen er det tid på egenhånd. I Bodø er det mye å se på, og kanskje vil noen oppsøke NRK’s distriktskontor? Middag og overnatting i Bodø. (F,L,M)

 7. Dag 7

  Bodø – Mo i Rana – Mosjøen

  Frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter oss på toget mot Mo i Rana klokken 07.47. Etter to timer og tre kvarter i gjennom vakkert landskap er vi fremme. I Mo i Rana skal vi se nærmere på Nasjonalbibliotekets arkiver. Her får vi en liten omvisning og får se hvordan de tar vare på vår kulturarv. Etter en hyggelig lunsj reiser vi en times tid videre med tog til Mosjøen. Her blir det omvisning i Sjøgata på veien til hotellet. Dette er Norges lengste bevarte trehusbebyggelse. (Bagasjen i bil til hotellet). Felles middag og overnatting på ærverdige Fru Haugans Hotel. Dette er Nordlands eldste hotell og det spøker på ett av rommene. (F,L,M).

 8. Dag 8

  Tog fra Mosjøen til Trondheim

  Hjemreise. Her kan du velge mellom fire alternativer: (OBS! Viktig at du skriver hva du velger i kommentarfeltet! Alternativ 1,2,3 eller 4). Vi bestiller gruppe billetter og kan ikke gjøre om på dette senere.

   

  1. For de som vil se Trondheim på egenhand og ta nattog hjem: Etter frokost på hotellet tar vi toget til Trondheim klokken 09:16. Lunsj på egen regning på toget. Vel fremme i Trondheim kl. 14:13 legger vi bagasjen på oppbevaring og de som vil kan f.eks. få med seg en hyggelig omvisning i Nidarosdomen. Et alternativ kan være å besøke Tyholt, om det blir mange så kan vi finne på noe felles. Middag og ellers tid på egenhånd før vi tar nattoget tilbake til Oslo 23.17. Nattog med sovekupe og seng til alle. 

   

  2. For de som vil bli igjen litt lenger i Mosjøen: Tur med Randi Baadstø til Museet i Sjøgata, formiddagskaffe på koselige Lydia brygga eller spasertur til fjellet på andre siden av elven for å se utsikten derfra. Tog til Trondheim 16:53. Fremme i Trondheim 22:13 og nattog videre til Oslo 23:17.

   

  3. For de som ikke vil ta nattog eller fly: Tog fra Mosjøen 09:16 og ta toget videre fra Trondheim til Oslo klokken 15:27. Da er man fremme i Oslo 22:04.

   

  4. For de som vil ta fly: Alternativ med fly fra Værnes: Tog fra Mosjøen 09:16. Toget stopper på Trondheim lufthavn 13:44 – Fly direkte til Gardermoen klokken 16:20, lander i Oslo klokken 17.15.

 9. Dag 9

  Ankomst Oslo S

  Tilbake i Oslo

Pris pr. person i delt dobbeltrom kr. 19.990,- Det inkluderer:

Tog Oslo - Trondheim. Bodø - Oslo, samt sovevogn Trondheim - Oslo. Eventuelt fly fra Værnes

All transport ellers som nevnt i programmet

Overnatting i dobbeltrom på hyggelige hotell inkludert frokost

Alle penger tilbake dersom turen blir avlyst pga korona

Måltider som nevnt i programmet. (Frokost, lunsj, middag = F,L,M) Syv middager og fem lunsjer.

Utflukter som nevnt i program

Reiseleder med på hele turen. Erik Baadstø.

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg 2950,- (-500 for medlemmer)
 • Annet som ikke er nevnt i programmet

Reisen subsidieres for medlemmer:

Rabatt på kr 2000,- trekkes fra for medlemmer, gjelder ikke for ektefelle eller andre som ikke er medlem. Rabatt på kroner 500,- trekkes fra eventuelt enkeltroms tillegg.

 

HJEMREISE

Her kan du velge mellom fire alternativer: (OBS! Viktig at du skriver hva du velger i kommentarfeltet! Alternativ 1,2,3 eller 4). Vi bestiller gruppe billetter og kan ikke gjøre om på dette senere.

 

1. For de som vil se Trondheim på egenhand og ta nattog hjem: Etter frokost på hotellet tar vi toget til Trondheim klokken 09:16. Lunsj på egen regning på toget. Vel fremme i Trondheim kl. 14:13 legger vi bagasjen på oppbevaring og de som vil kan f.eks. få med seg en hyggelig omvisning i Nidarosdomen. Et alternativ kan være å besøke Tyholt, om det blir mange så kan vi finne på noe felles. Middag og ellers tid på egenhånd før vi tar nattoget tilbake til Oslo 23.17. Nattog med sovekupe og seng til alle. 

 

2. For de som vil bli igjen litt lenger i Mosjøen: Tur med Randi Baadstø til Museet i Sjøgata, formiddagskaffe på koselige Lydia brygga eller spasertur til fjellet på andre siden av elven for å se utsikten derfra. Tog til Trondheim 16:53. Fremme i Trondheim 22:13 og nattog videre til Oslo 23:17.

 

3. For de som ikke vil ta nattog eller fly: Tog fra Mosjøen 09:16 og ta toget videre fra Trondheim til Oslo klokken 15:27. Da er man fremme i Oslo 22:04.

 

4. For de som vil ta fly: Alternativ med fly fra Værnes: Tog fra Mosjøen 09:16. Toget stopper på Trondheim lufthavn 13:44 – Fly direkte til Gardermoen klokken 16:20, lander i Oslo klokken 17.15.