MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

1. – 10. juni 2022

Lengde

10 dager

på tur med

TOGREISER.NO

FLYFRI RUNDTUR I EUROPA

Bli med på rundtur i Europa og noen av verdens vakreste togreiser
Gjennom Tyskland, Sveits og Italia, samt Dolomittene og Brennerpasset!

Vår reise starter i Oslo med en hyggelig båtreise til Kiel. Herfra tar vi toget en time til Hamburg for lunsj og sightseeing. Nattog direkte til Basel. Derfra skal vi ta toget gjennom hjertet av Alpene og se Matterhorn og andre spisse tinder på nært hold. Vi starter med å tilbringe noen dager i den vakre alpelandsbyen Zermatt. I tillegg til god mat og hyggelige omgivelser skal vi blant annet opp på utkikkspunktet Gornergrat 3100 m.o.h. før vi reiser videre med spektakulære Glacier Express gjennom 91 tunneler og over 291 bruer til St. Moritz. Neste dag reiser vi fra isbreer til palmer i Tirano, Italia gjennom 55 tunneler og 196 bruer med Bernina Expressen som står på UNESCO’s verdensarvliste. Vi fortsetter videre med buss langs vingårder og fjell til Bolzano i Syd Tyrol ved foten av Dolomittene. I denne byen med trange smug og koselige bygg skal vi på sightseeing før vi tar gondolbanen over byen og nyter utsikten til Dolomittene. Dagen etter går vi på toget til München og farer langs vakkert landskap gjennom Brennerpasset og Østerrike. Etter en ettermiddag i München tar vi nattoget tilbake til Hamburg og Kiel før vi seiler tilbake til Oslo.

Dette er turen for den glade tog entusiast.Men også for den som vil ha gode opplevelser, god mat og reise på en behagelig måte. Les mer om turen her: Gjennom Europa med tog

PROGRAM

 1. Dag 1 – 01.06.2022

  Oslo-Kiel

  Vi reiser fra Oslo med Kielbåten 14:00. Ombord koser vi oss med hyggelig velkomstmiddag og litt informasjon om turen og hva vi har i vente. (M)

 2. Dag 2 – 02.06.2022

  Hamburg

  Etter god frokost på båten kommer vi frem til Kiel klokken 10:00. Vi går 10 minutter til togstasjonen og tar toget en time til Hamburg. I denne hyggelige byen spiser vi lunsj og får en spennende sightseeing med lokal guide. Senere på kvelden går vi på nattoget, ØBB Nightjet, der vi kan hygge oss i restaurantvognen og etter hvert sove oss gjennom Tyskland i behagelige sovevogner. (F,L)

 3. Dag 3 – 03.06.2022

  Zermatt

  Vi kommer frem til Basel ved 8 tiden og spiser frokost før vi tar toget videre mot Zermatt. Etter 2 timer er vi fremme i vår hyggelige alpeby. Her er det fritid frem til felles middag på hotellet. (F,M).

 4. Dag 4 – 04.06.2022

  Zermatt

  Etter frokost har vi tid på egenhånd resten av dagen. Hva med en tur med Gornergrat banen opp til toppen av Gornergratfjellet 3089 meter over havet? Dette er Europas høyeste jernbane i friluft og den har gått her siden 1898. Rundt kneiser 29 fjell over 4000 meter og på en dag med fint vær har vi flott utsikt til Matterhorn. Mer storslagen utsikt skal man lete lenge etter! Man kan også ta seg en sykkeltur eller fottur, eller bare rusle rundt i denne vakre, bilfrie alpelandsbyen. Reiseleder gir tips og råd. (F)

 5. Dag 5 – 05.06.2022

  Glacier Express til St. Moritz

  I dag skal vi reise med den spektakulære Glacier Express. Toget har «panoramavinduer» som går opp i taket slik at man skal få best mulig utsikt. Toget går gjennom dype daler og over høye fjellpass og regnes for en av verdens vakreste og mest saktegående «express». Vi nyter tre retters lunsj ombord i toget før vi stiger av i den kjente alpelandsbyen St. Moritz. Felles middag om kvelden på hotellet. Også i dag blir koffertene sendt fra toget og rett til hotellet. (F,L,M)

  Hotel Schweizerhof St. Moritz

 6. Dag 6 – 06.06.2022

  Bernina Express til Tirano

  Etter frokost i St. Moritz reiser vi videre med Bernina Express. Denne banen er spesiell fordi den starter i de Sveitsiske Alpene og ender opp blant palmer i den Italienske byen Tirano. På noen deler av banen svinger toget så krapt at man kan se vognene på broen over seg. Spesielt vakkert er det også når vi passerer vakre blå innsjøer, breer, fjelltopper og grønne sletter speiler seg i vannet. Berninia Express står på UNESCO’s verdensarv liste. Vi er fremme i Tirano tidlig ettermiddag. Her kan man vandre i den hyggelige landsbyen, spise lunsj eller sette seg ned å smake litt god lokal vin. Etter noen timer tar vi privat buss nordover langs smale veier, vakre vinområder og høye fjell til Bolzano i Syd Tyrol ved foten av Dolomittene. Vi spiser felles middag på hotellet litt senere på kvelden. (F,M)

 7. Dag 7 – 07.06.2022

  Bolzano

  Etter frokost skal vi på en liten bysightseeing gjennom smug og trange gater i den vakre byen Bolzano før vi skal se 5600 år gamle «Istidsmannen Øtzi» som ligger utstilt i Naturhistorisk museum. Etter museumsbesøk vandrer vi bort til gondolbanen som tar oss høyt over byen til et høyfjellsplatå med flott utsikt over Dolomittene. Her spiser vi lunsj før vi tar en liten museumsjernbane til det lille tettstedet Renon. Fjellandsbyen er kjent for sine sommerresidenser og mange berømte personer har tilbrakt mye tid her. Middag på egenhånd etter råd og tips fra reiseleder. (F,L)

 8. Dag 8 – 08.06.2022

  Gjennom Brennerpasset til München

  Etter frokost går vi på toget mot München. Flott landskap med dype daler og høye fjell. Flotte bruer, elver og små landsbyer passeres før vi kjører gjennom Brennerpasset og Østerrike. Toget har restaurantvogn der man kan kjøpe både mat, øl og vin. Vi er fremme i München etter lunsj og har ettermiddagen til å utforske byen på egenhånd. Reiseleder gir gode råd og tips. Vi går på nattoget 22:52 og sover oss igjennom natten i gode sovevogner før vi kan nyte en god frokost i Hamburg. (F)

 9. Dag 9 – 09.06.2022

  Kiel – Oslo

  Etter frokost kort togreise til Kiel og hyggelig båttur tilbake mot Oslo klokken 14.00. (F)

 10. Dag 10 – 10.06.2022

  Oslo

  Etter frokost på båten går vi av båten i Oslo klokken 10:00. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 26.990,- Det inkluderer:

Båt Oslo - Kiel i standard lugar. Tur/retur.

All transport og tog som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Glacier Express og Bernina Express mellom hhv Zermatt og St.Moritz og St.Moritz og Tirano

Alle nattog nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg, 5.500,-