MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

7.-10.august 2021

Lengde

4 dager

på tur med

A-KORTET

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 500 kroner i rabatt!

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 700 kroner i rabatt!

RUNDTUR GJENNOM VESTLANDET – MED TOG OG BUSS

Vakker natur i verdensklasse!

På denne turen opplever du mer vakker natur enn mange har sett i løpet av et helt liv! Vi koser oss på Bergensbanen og Flåmsbanen, opplever cruise på Aurlands- og Nærøyfjorden og blir kjent i bokbyen Fjærland. Videre skal vi på «Trollbilsafari» til Briksdalsbreen, besøke vakre Geiranger, kjøre den kjente Ørnevegen og ikke minst skal vi ta den nye spektakulære gondolbanen i Åndalsnes som tar oss 679 meter over fjorden. På vei hjem reiser vi gjennom Romsdalen med Raumabanen – en av verdens vakreste togreiser, og videre med Dovrebanen fra Dombås til Oslo.

PROGRAM

 1. Dag 1

  Tog Oslo-Myrdal (Bergensbanen) videre til Flåm (Flåmsbanen)

  Vi koser oss om bord på Bergensbanen mens toget snirkler seg opp forbi Hokksund, Vikersund og etter hvert begynner å klatre opp mot høyeste punkt på Finse, 1222 m.o.h. Bergensbanen krysser både Langfjellene og Hardangervidda og har blitt kåret som en av de flotteste jernbaneopplevelsene i Europa. Dette er Nord-Europas høyest liggende jernbanelinje, hvor cirka 100 km av denne går gjennom vilt fjellandskap. Enkel lunsj på eget initiativ på toget. Vi går av toget etter ca. 4 timer på Myrdal stasjon.

   

  Fra Myrdal går en annen verdenskjent jernbane, Flåmsbanen. Den vakre togreisen går fra høyfjellsstasjonen Myrdal ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden og er en av verdens bratteste jernbanestrekninger på normalspor: Nesten 80% av strekningen ligger i 55% stigning. Vendeltunnelen går i en spiral inn og ut av fjellet, og er et imponerende stykke ingeniørkunst. Den 20 km lange togreisen tar deg fra høyfjellet ned til fjorden. Vilt og vakkert fjellandskap med snødekte topper, frodig natur, imponerende fossefall og fjellgarder som klamrer seg fast i fjellsidene. Underveis stopper vi for å se den berømte Kjosfossen med sitt frie fall på 93 meter. Flåmsbanen har fått flere utmerkelser. Blant annet er den kåret av National Geographic Traveler Magazine til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet Traveller har like godt kåret strekningen til verdens beste togreise.

   

  Nede i Flåm skal vi gjøre som engelske lorder og annet fint folk har gjort før oss, vi skal overnatte og spise middag på historiske Fretheim hotell fra 1896. (M).

 2. Dag 2

  Fjordcruise på Nærøy- og Aurlandsfjorden, Gudvangen, Fjærland og bremuseum 

  Nederst i Flåmsdalen åpenbarer den vakre Aurlandsfjorden seg. Aurlandsfjorden er en sidearm til majestetiske Sognefjorden – verdens lengste fjord. Her skal vi på fjordcruise, inkludert lunsj om bord. Vi kjører ut Aurlandsfjorden og inn i Nærøyfjorden fra Flåm til Gudvangen. Den smale og spektakulære Nærøyfjorden er omkranset av bratte fjellsider med snødekte topper som rager opp til 1800 meter, med brusende fossefall og idylliske grender langs fjorden. Dette er et område som er vurdert til et av verdens vakreste fjellandskap og som står på UNESCO’s verdensarvliste. I Gudvangen blir vi hentet av vår buss, og kjører videre til Fjærland gjennom vakkert landskap.

   

  Fjærland markedsfører seg som den norske bokbyen og selger bruktbøker. Her er 150.000 bøker i alle kategorier, for alle interesser – alt sammen godt sortert i et titalls særpreget utsalg. Vi sjekker inn på hotellet. De som vil kan bli med til Norsk bremuseum tegnet av Sverre Fehn. Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten er et interaktivt museum som gir deg kunnskap om bre og klima på en ny og spennende måte. Utstillingene er delt inn i 4 emner med 24 tema og viser hvordan breer blir dannet, hvordan de har forma fjordlandskapet, og hvorfor breene spiller en viktig rolle i klimaforskingen. Museet omfatter også Ulltveit-Moe senter for klimaviten. Der blir kunnskap formidlet gjennom en opplevelsesreise i tid fra atmosfæren ble til, via siste istid, og fram til år 2100. Fra taket er det en storslått utsikt til breene og landskapet de har formet.

   

  Felles middag på hotellet senere på kvelden. (F,L,M)

 3. Dag 3

  «Trollbil»-safari til Briksdalsbreen, videre via Geiranger til Åndalsnes

  Etter en god frokost står vår buss klar til å kjøre oss videre i flott vestlandsnatur. Etter noen timer er vi fremme ved Briksdalen. Her skal vi på «Trollbilsafari» opp til Briksdalsbreen. Den mektige Briksdalsbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen – et syn som hvert år trekker til seg gjester fra hele verden. Veien slynger seg i vakker natur opp langs fosser og stryk i Briksdalen. Fra endestasjonen på Kleivane og inn til vannet ved Briksdalsbreen er det ca. 500 meter å gå. Stien er bred og fin og her vandrer du gjennom urørt natur i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Etter trollbilsafari spiser vi lunsj på Fjellstova i dalen der du kan nyte gode retter med utsikt til spektakulære tinder og fossende breelver.

   

  Vi kjører videre til Geiranger innerst i Storfjorden, regnet som en av de fineste fjordområdene i verden. Dette området står på UNESCO´s verdensarvliste og er et eventyrlandskap av majestetiske, snødekte fjelltopper, ville og vakre fosser, frodig vegetasjon og den djupe, blå fjorden. Vi stopper i nærheten av det kjente utkikkspunktet Flydalsjuvet. De som vil kan ta en rusletur bort til utkikkspunktet. Dette er det typiske bildet som er brukt i alle reiselivskataloger, herfra får en spektakulær utsikt over Geirangerfjorden og fjellene rundt. Fra sentrum av Geiranger kjører vi den svingete ørnevegen og tar en liten pause ved det kjente utkikkspunktet ørnesvingen før vi kjører videre mot Åndalsnes.

   

  Felles middag på hotellet. (F,L,M)

 4. Dag 4

  Gondoltur fra Åndalsnes, tid på egenhånd og Raumabanen/Dovrebanen hjem til Oslo

  Like over Åndalsnes sentrum og omgitt av de kjente Romsdalsfjellene finner du fjellet Nesaksla på 697 m.o.h. Romsdalsgondolen er en topp moderne elektrisk pendelbane som tar deg 679 meter fra fjorden og opp fjellsiden. En 360-graders utsikt over det imponerende Romsdalshorn, Vengetindene, Åndalsnes sentrum, frodige daler og den smaragdgrønne elva Rauma venter deg på toppen. I restauranten kan de besøkende nyte utsikten sammen med en kaffe eller vafler. Lunsj i dag på egenhånd. Enten på toppen av fjellet eller på en av restaurantene i Åndalsnes. De som ønsker kan gå ned på egenhånd, eller man tar gondolen ned igjen.

   

  Vi skal tidlig ettermiddag reise videre med den vakre Raumabanen – En av Norges vakreste togturer. Etter ca. halvannen time kommer vi frem til Dombås. Her er et det et kort togbytte før vi skal videre med Dovrebanen. Toget snirkler seg ned Gudbrandsdalen og forbi Otta mellom Rondane og Jotunheimen. Vi ankommer Oslo S klokken 20:04. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom med A-kortet: 13.290,- (ordinær pris 13.990,-) Det inkluderer:

Tog Oslo-Myrdal (Bergensbanen)-Flåm (Flåmsbanen)

Norsk reiseleder med fra Oslo

Alle bussturer og båtturer som nevnt

Tog Åndalsnes-Dombås (Raumabanen)-Oslo (Dovrebanen)

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F,L,M)

Utflukter, inkludert billetter som nevnt i program

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 1990,-
 • Annet som ikke er nevnt i programmet

 

Vi sørger for god avstand og ivaretar smittevernsregler som gjelder på avreisetidspunktet. Alle våre reiser skal være trygge. Om det ikke er mulig å ivareta gjeldene smittevernregler blir reisen avlyst. Vi håper og tror samfunnet er åpnet opp og at reise innenlands er både trygt og gjennomførbart innen vår reise i august. Om du har symptomer eller føler deg syk vil vi be deg om å bli hjemme. Vi oppfordrer alle som skal reise med oss om å tegne reiseforsikring.