MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

1.-6. mai 2024

Lengde

6 dager

på tur med

Stavanger Aftenblad

Merk: Er du kunde hos
Stavanger Aftenblad får du 1000
kroner i rabatt!

RUNDREISE I SKOTTLAND MED TOG

Bli med på en vakker togreise med bagasjehåndtering hele veien!

Direkte fly Stavanger – Aberdeen!

Fra Aberdeen skal vi nordvest til Inverness – her skal vi på utflukt til Loch Ness, og kanskje ser vi sjøormen? Videre tar vi toget, Kyle Line til vakre Kyle of Lochalsh ved kysten. Vi reiser over «The highlands» forbi vakre slott, innsjøer skoger og «The moors». Fra Mallaig reiser vi med det berømte Jacobite Train, et damplokomotiv kjent fra blant annet Harry Potter. Dette er beskrevet som en av de vakreste togreiser i verden og ender i skyggen av Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell. Fra Fort William tar vi The Western Highland Line til Glasgow og videre til Edinburgh som er kåret til en av verdens beste jernbanereiser. I Edinburgh blir det by-sightseeing og mye annet spennende. Bagasjen trenger vi ikke å tenke på da den blir tatt hånd om hele veien!

PROGRAM

 1. Dag 1 – 01.05.2024

  Aberdeen – Loch Ness – Inverness

  Vi reiser fra Stavanger kl. 09.10 direkte til Aberdeen med ankomst lokaltid kl. 09.15. Vi tar vår private buss gjennom det nydelige landskapet og ankommer den historiske byen Inverness etter rundt 3 timer. Her spiser vi deilig lunsj på hyggelig restaurant før vi drar videre til den kjente innsjøen Loch Ness. Her venter en hyggelig 2-timers båttur. Fra båten ser vi vakker natur, slottene Aldourie og Urquhart, det søte fyret Bona Lighthouse og kanskje titter sjøormen frem? Vi skal også høre historie fra Skottland i tidligere tider. Vi reiser så tilbake til Inverness for innsjekk og senere middag på Royal Highland Hotel. (L,M)

 2. Dag 2 – 02.05.2024

  The Kyle Line

  Etter frokost er det tid på egenhånd til å utforske byen før vi tar The Kyle Line til den hyggelig kystbyen Kyle of Lochalsh. (Matpakke underveis) Denne jernbanen går gjennom the highlands, langs innsjøer og slott. Vel fremme får vi en liten busstur over til Skye og sjekker inn på The Kings Arms Hotel. Dette hotellet er et av de eldste på øya med historie tilbake til 1600-tallet. Vi spiser felles middag på hotellet. (F, L, M)

 3. Dag 3 – 03.05.2024

  The Jacobite Train (Harry Potter toget) til Fort Williams

  I dag skal vi først reise med buss til Mallaig. Herfra tar vi det berømte damplokomotivet The Jacobite Train, også kjent som «Harry Potter toget», til Fort Williams. Også denne togreisen er utrolig vakker og ligger høyt på listen over de fineste togturer i verden. Underveis på turen får vi «High Tea» som består av matbokser, en liten kake og kaffe/te. Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell for den neste natten, Nevis Bank Inn, og har resten av ettermiddagen fri. Det er mange hyggelige steder å spise middag rett ved hotellet. Reiseleder gir gode råd. (F, L)

 4. Rundtur i Skottland med tog // Togreiser

  Dag 4 – 04.05.2024

  The West Highline til Glasgow og Edinburgh

  The West Highline Line er stemt frem som en av de mest populære jernbaner i verden, vi tar den til Glasgow. Flotte broer, slott og dype daler passeres mens toget nærmer seg Skottlands største by. Her får vi litt tid på egenhånd til å spasere i byen før vi tar toget videre til Edinburgh. Vi sjekker inn på Motel One Princes som ligger «midt i smørøyet» av Edinburgh, og 5 min fra togstasjonen. Hotellet har et stilig, moderne design med hyggelig bar og lyse rom. Etter innsjekk møtes vi og går samlet til deilig middag på Restaurant Howies. Restauranten ligger kun 5 min unna og byr på skotsk mat og hyggelig stemning. (F, M)

 5. Dag 5 – 05.05.2024

  Edinburgh

  I dag skal vi utforske den spennende byen Edinburgh. Vi får en hyggelig by-sightseeing der vi får se og høre mye spennende historie fra vår skandinavisktalende lokale guide. Vi avslutter sightseeingen med lunsj på Whiski Bar, og har tid på egenhånd til å besøke severdigheter, smake whisky eller bare rusle omkring for å ta inn alle inntrykk fra byen. Resten av ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F, L)

 6. Dag 6 – 06.05.2024

  Hjemreise

  Etter frokost har vi litt tid til en siste rusletur eller litt shopping før vi tar buss tilbake til flyplassen i Aberdeen og flyr direkte til Stavanger kl. 17.50, med ankomst norsk tid 19.55. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom for kunde av Stavanger Aftenblad 28.300,- (ord. 29.300,-). Det inkluderer:

Fly Stavanger-Aberdeen t/r inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Jernbanene Kyle Line, Jacobite Reilway, The west highline Line

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Stavanger

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 3.900,-