MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

15.-20.sep 2022

Lengde

6 dager

på tur med

Aftenposten A-kortet

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 500 kroner i rabatt!

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 1000 kroner i rabatt!

RUNDREISE I SKOTTLAND MED TOG

Bli med på en vakker togreise med bagasjehåndtering hele veien!

Fra Edinburgh skal vi ta toget nord til Inverness – her skal vi på utflukt til Loch Ness, og kanskje ser vi sjøormen? Videre tar vi Kyle Line til vakre Kyle Lochalsh ved kysten. Vi reiser over «The highlands» forbi vakre slott, innsjøer skoger og «The moors». Fra Mallaig reiser vi med det berømte Jacobite Train, et damplokomotiv kjent fra blant annet Harry Potter. Dette er beskrevet som en av de vakreste togreiser i verden og ender i skyggen av Ben Navis, Storbritannias høyeste fjell. Fra Fort William tar vi The Western Highland Line til Glasgow og videre til Edinburgh som er kåret til en av verdens beste jernbanereiser. I Edinburgh blir det by-sightseeing og mye annet spennende.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 15.09.2022

  Edinburgh

  Vi reiser fra Gardermoen direkte til Edinburgh. Etter litt tid på egenhånd i denne hyggelige byen går vi over på toget som frakter oss videre til Inverness. Felles middag på hotellet. Royal Highland Hotel, Inverness (M)

 2. Dag 2 – 16.09.2022

  Loch Ness og Urquhart Slott

  Etter frokost skal vi ut på båttur. Loch Ness er en flott innsjø og kanskje ser vi sjøormen? Vi skal også se nærmere på Urquhart slott underveis. Etter lunsj tar vi The Kyle Line videre til Kyle Lochalsh ved kysten. Denne jernbanen går gjennom the highlands, langs innsjøer og slott. Vel fremme spiser vi middag på hotellet. (F, M)

 3. Dag 3 – 17.09.2022

  Harry Potter toget til Fort Williams

  I dag skal vi først reise med buss til Mallaig. Herfra tar vi det berømte damplokomotivet The Jacobite railway til Fort Williams. Også kjent som «Harry Potter toget». Også denne togreisen er utrolig vakker og ligger høyt på listen over de fineste togturer i verden. Underveis på toget får vi «High Tea». Vel fremme sjekker vi inn på hotellet og har resten av ettermiddagen fri. (F, L)

 4. Dag 4 – 18.09.2022

  The West Highline til Glasgow og Edinburgh

  The West Highline Line er stemt frem som en av de mest populære jernbaner i verden, vi tar den til Glasgow. Flotte broer, slott og dype daler passeres mens toget nærmer seg Skottlands største by. Her spiser vi lunsj på egenhånd og har litt tid til å spasere i byen før vi tar toget videre til Edinburgh. Vi spiser felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten litt senere på kvelden. (F, M)

 5. Dag 5 – 19.09.2022

  Edinburgh

  I dag skal vi utforske den spennende byen Edinburgh. Vi får en hyggelig by-sightseeing der vi får se og høre mye spennende historie fra vår skandinavisktalende lokale guide. Etter sightseeingen har vi tid på egenhånd til å spise lunsj, besøke severdigheter, bli med på spøkelsesvandring, smake whiskey eller bare rusle omkring for å ta inn alle inntrykk fra byen. Lunsj og middag for egen regning i dag (F)

 6. Dag 6 – 20.09.2022

  Hjemreise

  Etter frokost tar vi trikken til flyplassen like utenfor Edinburgh og flyr hjem til Gardermoen. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom med A-kortet 20.690,- . (Ordinær pris 21.690,-) Det inkluderer:

Fly Oslo-Edinburgh t/r inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Jernbanene Kyle Line, Jacobite Reilway, The west highline Line

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 2590,-