MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

26.-31.mai 2024

Lengde

6 dager

på tur med

REISEGØY! Vi over 60

RUNDREISE I SKOTTLAND MED TOG

Bli med på en vakker togreise der vi blir bedre kjent med Skottlands historie!

Fra Edinburgh skal vi reise nordover til Inverness – her skal vi på utflukt til Loch Ness, og kanskje ser vi sjøormen? Videre tar vi Kyle Line til vakre Kyle of Lochalsh ved kysten. Vi reiser over «The highlands» forbi vakre slott, innsjøer skoger og «The moors» og skal bo på vakre Isle of Skye. Fra Mallaig reiser vi med det berømte Jacobite Train, et damplokomotiv kjent fra blant annet Harry Potter. Dette er beskrevet som en av de vakreste togreiser i verden og ender i skyggen av Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell. Fra Fort William tar vi The Western Highland Line til Glasgow og videre til Edinburgh som er kåret til en av verdens beste jernbanereiser. I Edinburgh blir det by-sightseeing og mye annet spennende. Underveis får vi med oss whiskysmaking og spennende historie fra vår kunnskapsrike reiseleder. Bagasjen trenger vi ikke å tenke på da den er tatt hånd om hele veien!

PROGRAM

 1. Dag 1 – 26.5.2024

  Edinburgh-Inverness

  Vi reiser fra Gardermoen kl.08.20 direkte til Edinburgh med Norwegian, ankomst kl. 09.10 . Videre går turen i buss nordover mot det skotske høylandet. Vi stopper for lunsj på sjarmerende The Auld Smiddy Inn før vi ankommer den historiske byen Inverness. Her har vi tid på egenhånd før felles middag på hotellet, The Royal Highland. Dette er et historisk hotell som åpnet sine dører for første gang i 1856. Beliggenhet rett ved togstasjonen i Inverness passer oss veldig fint. (L, M)

 2. Dag 2 – 27.5.2024

  Båttur på Loch Ness og Kyle Line til Kyle of Lochalsh

  Etter frokost skal vi ut på båttur på Loch Ness. Fra båten ser vi vakker natur, slottene Aldourie og Urquhart, det søte fyret Bona Lighthouse og kanskje titter sjøormen frem? Vi får en deilig matpakke underveis. Etter båtturen tar vi The Kyle Line videre til Kyle of Lochalsh ved kysten. Denne jernbanen går gjennom høylandet, langs innsjøer og slott. Vi får en liten busstur ut på Skye, og sjekker inn på firestjerners hotellet Broadford Hotel som ligger med flott utsikt over Broadford bukten. Hotellet ble bygget i 1611 og det ligger mye historie i veggene. I dag er hotellet totalrenovert, men den historiske stilen og sjarmen er tatt utrolig godt vare på. Vel fremme spiser vi middag på hotellet. (F,L,M)

 3. Dag 3 – 28.5.2024

  The Jacobite Train (Harry Potter toget) til Fort Williams

  I dag skal vi først reise med buss til Mallaig. Herfra tar vi det berømte damplokomotivet The Jacobite Train, også kjent som «Harry Potter toget», til Fort Williams. Også denne togreisen er utrolig vakker og ligger høyt på listen over de fineste togturer i verden. Underveis på turen får vi «High Tea» som består av matbokser, en liten kake og kaffe/te. Vel fremme i Fort William blir vi hentet i buss og kjører til The Caledonian Hotel som ligger en liten kjøretur unna. Hotellet har en vakker beliggenhet rett ved sjøen og en hyggelig bar og restaurant med flott utsikt. Her sjekker vi inn og spiser middag inkludert på hotellet. (F, L, M)

 4. Rundtur i Skottland med tog // Togreiser

  Dag 4 – 29.5.2024

  The West Highline til Glasgow og Edinburgh

  The West Highline Line er stemt frem som en av de mest populære jernbaner i verden, vi tar den til Glasgow. Flotte broer, slott og dype daler passeres mens toget nærmer seg Skottlands største by. Her får vi litt tid på egenhånd til å spasere i byen før vi tar toget videre til Edinburgh. Vi sjekker inn på Motel One Princes som ligger «midt i smørøyet» av Edinburgh, og 5 min fra togstasjonen. Hotellet har et stilig, moderne design med hyggelig bar og lyse rom. Etter innsjekk møtes vi og går samlet til deilig middag på Restaurant Howies. Restauranten ligger kun 5 min unna og byr på skotsk mat og hyggelig stemning. (F, M)

 5. Dag 5 – 30.5.2024

  Edinburgh

  I dag skal vi utforske den spennende byen Edinburgh. Vi får en hyggelig by-sightseeing der vi får se og høre mye spennende historie fra vår skandinavisktalende lokale guide. Vi avslutter sightseeingen med lunsj på Whiski Bar, og har tid på egenhånd til å besøke severdigheter, smake whisky eller bare rusle omkring for å ta inn alle inntrykk fra byen. Resten av ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F, L)

 6. Dag 6 – 31.5.2024

  Hjemreise

  Etter frokost hentes vi i buss og blir kjørt til Edinburgh flyplass. Vi flyr hjem med Norwegian kl. 11.10 direkte til Gardermoen med ankomst kl. 13.55. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom  26.900,-  Det inkluderer:

Fly Oslo-Edinburgh t/r inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Jernbanene Kyle Line, Jacobite Reilway, The west highline Line

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 3900,-