MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

6.-11.september 2023

Lengde

6 dager

på tur med

BT Fordel

Merk: Har du abonnement på Bergens Tidende får du 1000 kroner i rabatt med BT Fordel!

RUNDREISE I SKOTTLAND MED TOG

Bli med på en vakker togreise med bagasjehåndtering og direktefly!

Fra Aberdeen skal vi nordvest til Inverness – her skal vi på utflukt til Loch Ness, og kanskje ser vi sjøormen? Videre tar vi toget, Kyle Line til vakre Kyle of Lochalsh ved kysten. Vi reiser over «The highlands» forbi vakre slott, innsjøer skoger og «The moors». Fra Mallaig reiser vi med det berømte Jacobite Train, et damplokomotiv kjent fra blant annet Harry Potter. Dette er beskrevet som en av de vakreste togreiser i verden og ender i skyggen av Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell. Fra Fort William tar vi The Western Highland Line til Glasgow og videre til Edinburgh som er kåret til en av verdens beste jernbanereiser. I Edinburgh blir det by-sightseeing og mye annet spennende. Bagasjen trenger vi ikke å tenke på da den blir tatt hånd om hele veien!

PROGRAM

 1. Dag 1 – 6.9.2023

  Aberdeen-Inverness

  Vi reiser fra Bergen kl. 07.40 direkte til Aberdeen med ankomst lokaltid kl. 08.05. Vi tar vår private buss gjennom det nydelige landskapet og ankommer den historiske byen Inverness etter rundt 3 timer. Vi spiser lunsj på hyggelig restaurant før vi drar videre til den kjente innsjøen Loch Ness. Her venter en hyggelig 2-timers båttur. Fra båten ser vi vakker natur, slottene Aldourie og Urquhart, det søte fyret Bona Lighthouse og kanskje titter sjøormen frem? Vi skal også høre historie fra Skottland i tidligere tider. Vi reiser så tilbake til Inverness for innsjekk og senere middag på AC Marriott Inverness. (L,M)

 2. Dag 2 – 7.9.2023

  Kyle Line til Kyle of Lochalsh

  Etter frokost er det tid på egenhånd til å utforske byen før vi tar The Kyle Line til den hyggelig kystbyen Kyle of Lochalsh. (Matpakke underveis) Denne jernbanen går gjennom the highlands, langs innsjøer og slott. Vel fremme får vi en liten busstur over til Skye og sjekker inn på The Kings Arms Hotel. Dette hotellet er et av de eldste på øya med historie tilbake til 1600-tallet. Vi spiser felles middag på hotellet. (F, L, M)

 3. Dag 3 – 8.9.2023

  The Jacobite Train (Harry Potter toget) til Fort Williams

  I dag skal vi først reise med buss til Mallaig. Herfra tar vi det berømte damplokomotivet The Jacobite Train, også kjent som «Harry Potter toget», til Fort Williams. Også denne togreisen er utrolig vakker og ligger høyt på listen over de fineste togturer i verden. Underveis på turen får vi «High Tea» som består av matbokser, en liten kake og kaffe/te. Vel fremme i Fort William blir vi hentet i buss og kjører til The Caledonian Hotel som ligger en liten kjøretur unna. Hotellet har en vakker beliggenhet rett ved sjøen og en hyggelig bar og restaurant med flott utsikt. Her sjekker vi inn og spiser middag inkludert på hotellet. (F, L, M)

 4. Dag 4 – 9.9.2023

  The West Highline til Glasgow og Edinburgh

  The West Highline Line er stemt frem som en av de mest populære jernbaner i verden, vi tar den til Glasgow. Flotte broer, slott og dype daler passeres mens toget nærmer seg Skottlands største by. Her går vi litt tid på egenhånd til å spasere i byen før vi tar toget videre til Edinburgh. Vi sjekker inn på Motel One Princes som ligger «midt i smørøyet» av Edinburgh, og 5 min fra togstasjonen. Hotellet har et stilig, moderne design med hyggelig bar og lyse rom. Etter innsjekk møtes vi og går samlet til deilig middag på Restaurant Howies. Restauranten ligger kun 5 min unna og byr på skotsk mat og hyggelig stemning. (F, M)

 5. Dag 5 – 10.9.2023

  Edinburgh

  I dag skal vi utforske den spennende byen Edinburgh. Vi får en hyggelig by-sightseeing der vi får se og høre mye spennende historie fra vår skandinavisktalende lokale guide. Vi avslutter sightseeingen med lunsj på Whiski Bar, og har tid på egenhånd til å besøke severdigheter, smake whisky eller bare rusle omkring for å ta inn alle inntrykk fra byen. Resten av ettermiddagen er fri til egen disposisjon. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd. (F, L)

 6. Dag 6 – 11.9.2023

  Hjemreise

  Etter frokost har vi fortsatt en del tid i Edinburgh til en siste rusletur eller litt shopping før vi tar buss tilbake til flyplassen i Aberdeen og flyr direkte til Bergen kl. 18.50, med ankomst norsk tid 21.10. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom med BT-Fordel 23.900,- . (Ordinær pris 24.900,-) Det inkluderer:

Direktefly Bergen-Aberdeen t/r inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Jernbanene Kyle Line, Jacobite Reilway, The west highline Line

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Bergen

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 3900,-