MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

8.-13.sep 2022

Lengde

6 dager

på tur med

Stavanger Aftenblad

Merk: Er du kunde hos
Stavanger Aftenblad får du 1000
kroner i rabatt!

RUNDREISE I SKOTTLAND MED TOG

Bli med på en vakker togreise med bagasjehåndtering hele veien!

Direkte fly Stavanger – Aberdeen!

Fra Aberdeen skal vi nordvest til Inverness – her skal vi på utflukt til Loch Ness, og kanskje ser vi sjøormen? Videre tar vi toget, Kyle Line til vakre Kyle Lochalsh ved kysten. Vi reiser over «The highlands» forbi vakre slott, innsjøer skoger og «The moors». Fra Mallaig reiser vi med det berømte Jacobite Train, et damplokomotiv kjent fra blant annet Harry Potter. Dette er beskrevet som en av de vakreste togreiser i verden og ender i skyggen av Ben Navis, Storbritannias høyeste fjell. Fra Fort William tar vi The Western Highland Line til Glasgow og videre til Edinburgh som er kåret til en av verdens beste jernbanereiser. I Edinburgh blir det by-sightseeing og mye annet spennende.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 08.09.2022

  Aberdeen – Loch Ness – Inverness

  Vi reiser fra Stavanger direkte til Aberdeen. Vi tar vår private buss gjennom det nydelige landskapet og besøker den kjente innsjøen Loch Ness. Her venter en hyggelig båttur på vannet, og kanskje ser vi sjøormen? Enkel lunsj ombord. Vi skal også se nærmere på ruinene fra Urquhart slott underveis, her er mye historie fra Skottland i tidligere tider. Felles middag på hotellet i Inverness (L,M)

 2. Dag 2 – 09.09.2022

  The Kyle Line

  Etter frokost er det noen timer på egenhånd til å utforske byen og spise lunsj i egen regi etter tips og råd fra reiseleder. Etter lunsj tar vi The Kyle Line videre til den hyggelig kystbyen Kyle of Lochalsh. Denne jernbanen går gjennom the highlands, langs innsjøer og slott. Vel fremme spiser vi middag på hotellet. (F, M)

 3. Dag 3 – 10.09.2022

  Harry Potter toget til Fort Williams

  I dag skal vi først reise med buss til Mallaig. På denne bussturen får vi også en liten ferietur fra øya Sky til Mallaig. Herfra tar vi det berømte damplokomotivet The Jacobite railway til Fort Williams. Også kjent som «Harry Potter toget». Også denne togreisen er utrolig vakker og ligger høyt på listen over de fineste togturer i verden. Underveis på toget får vi en enkel lunsj, «High Tea», . Vel fremme sjekker vi inn på hotellet og har resten av ettermiddagen fri. Det er mange hyggelige steder å spise middag rett ved hotellet. Reiseleder gir gode råd. (F, L)

 4. Dag 4 – 11.09.2022

  The West Highline til Glasgow og Edinburgh

  The West Highline Line er stemt frem som en av de mest populære jernbaner i verden, vi tar den til Glasgow. Flotte broer, slott og dype daler passeres mens toget nærmer seg Skottlands største by. Her spiser vi lunsj på egenhånd og har litt tid til å spasere i byen før vi tar toget videre til Edinburgh. Vi spiser felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten litt senere på kvelden. (F, M)

 5. Dag 5 – 12.09.2022

  Edinburgh

  I dag skal vi utforske den spennende byen Edinburgh. Vi får en hyggelig by-sightseeing der vi får se og høre mye spennende historie fra vår skandinavisktalende lokale guide. Etter sightseeingen har vi tid på egenhånd til å spise lunsj, besøke severdigheter, bli med på spøkelsesvandring, smake whiskey eller bare rusle omkring for å ta inn alle inntrykk fra byen. Lunsj og middag for egen regning i dag (F)

 6. Dag 6 – 13.09.2022

  Hjemreise

  Etter frokost har vi en time eller to til en siste rusletur eller litt shopping før vi tar buss tilbake til flyplassen i Aberdeen og flyr direkte tilbake til Stavanger. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 21.690,- (kunde hos Stavanger Aftenblad 20.690,-). Det inkluderer:

Fly Stavanger-Aberdeen t/r inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Togtur med de klassiske Jernbanene Kyle Line, Jacobite Reilway, The west highline Line

Overnatting på hyggelige tre og fire stjerners hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet. (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i program

Norsk reiseleder med fra Stavanger

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr. 2590,-