MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

8.-13.sep 2024

Lengde

6 dager

på tur med

VI OVER 60

MERK NY DATO!

I annonse sto opprinnelig 13.-18.sep.

MED TOG GJENNOM HJERTET AV BALKAN

«Balkan Expressen» fra Serbia til Montenegro

Bli med forfatter og kjentmann, Olav Goberg, på en spennende togreise med dramatiske landskap, hyggelige landsbyer og vakre fjellkjeder gjennom hjertet av Serbia og Montenegro fra Beograd til Bar. Ved siden av å oppleve byen Beograd og noen dager ved vakre Adriaterhavet skal vi få førsteklasses innsikt i kultur og folkeliv i området vi reiser gjennom. Jernbanen er spektakulær, den var et av avdøde president Titos prestisjeprosjekter, og har virkelig fått sin renessanse blant tog entusiaster de siste årene. Vi opplever også den sjarmerende museumsjernbanen Sargan 8, «Serbias svar på flåmsbanen» og mange andre spennende innslag på turen.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 08.09.2024

  Oslo-Beograd

  Vi flyr direkte fra Oslo til Beograd med ankomst sent på kvelden. Ved ankomst hentes vi på flyplassen og sjekker inn på vårt sentrale hotell i Beograd. (Bildet viser togturen vi skal begi oss på under dag 3 og 4)

 2. Dag 2 – 09.09.2024

  Beograd

  Vi nyter frokost på hotellet før vi går på sightseeing til fots med kjentmann Olav i denne fine byen. Det sies at Beograd har blitt bombet hele 44 ganger, og har vært involvert i krig og opptøyer 115 ganger! Byen er en av de eldste i Europa og har spor etter bosetninger hele 7000 år tilbake. Det venter mye interessant historie, kultur, flotte byggverk, kule restauranter og en masse shopping i denne byen som er i ferd med å bli en populær destinasjon. Vi skal blant annet se gågaten Kneza Mihaila, byens eldste kafe og for de som ønsker tar vi turen innom Beograd festningen der vi har flott utsikt over området og møtet mellom elvene Donau og Sava. Etter sightseeing kan vi rusle litt rundt på egenhånd. Vi spiser felles middag i den artige bohem-gaten Skadarlija der det kryr av gode restauranter med flotte musikkinnslag. (F,M)

 3. Dag 3 – 10.09.2024

  Beograd til Mokra Gora med tog + Sargan 8

  Vi spiser frokost og sjekker ut før vi reiser med buss til togstasjonen. Herfra skal vi på en 4 timers togtur til Serbia Branesci. Videre blir det kort transfer til Mokra Gora og Mecavnik der vi sjekker inn på hotellet og har litt tid til å se oss om før lunsj. Mecavnik er et lite sted bygget av den serbiske regissøren Emir Kusturica til filmen Livet er et Mirakel 2004. Det er bygget i tradisjonell stil med sjarmerende trehus og regissøren mottok i 2005 en europeisk arkitekturpris for sin skapelse. På ettermiddagen går vi om bord flotte «Sargan 8.» Dette er en helt spesiell opplevelse med smalsporet jernbane. Navnet kommer av at jernbanen ble lagt i 8-tall for å takle stigningene i dette vakre landskapet. Jernbanen åpnet i 1925 men ble stengt i 1974 før den ble  forlenget og oppgradert fra 1999 til 2003. På kvelden er vi tilbake på Mecavnik og spiser middag for egen regning. (F,L)

 4. Dag 4 – 11.09.2024

  Tog til Montenegro

  Vi spiser frokost og har litt tid til å nyte omgivelsene i Mokra Gora før vi sjekker ut og reiser med buss tilbake til Branesci stasjon. Her går vi om bord på toget som skal ta oss med på en 7,5 timer lang tur med majestetiske omgivelser over grensen til Montenegro. Underveis kjører vi over fantastiske Mala Rijeka Viaduct som frem til 2001 var verdens høyeste jernbanebro med sine 200 m over Mala Rijeka-elven under. Vi får servert en deilig mat om bord med lokale spesialiteter før vi når Sutomore (stoppet før endestasjonen Bar) Ved ankomst Sutomore hentes vi og tas med til hotellet ved det glitrende Adriaterhavet. (F,M)

 5. Dag 5 – 12.09.2024

  En rolig dag ved Adriaterhavet

  Vi har en rolig dag ved Adriaterhavet. Frokost og middag er inkludert på hotellet. Reiseleder er tilgjengelig for råd og tips. (F,M)

 6. Dag 6 – 13.09.2024

  Hjemreise 

  Vi spiser frokost og har litt tid på egenhånd før vi sjekker ut fra hotellet. Vi hentes i buss og reiser hjem med fly fra Podgorica via Beograd til Oslo. (F)

Pris pr. person i delt dobbeltrom 18.900,- . Det inkluderer:

Fly Oslo–Beograd/Podgorica (via Beograd) -Oslo inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk, lokalkjent reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 2.500,-