MENY
Følg oss i sosiale media:

Dato

25.-29.mai 2022

Lengde

5 dager

på tur med

Aftenposten A-kortet

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 500 kroner i rabatt!

Merk: Er du kunde hos Aftenposten får du 1000 kroner i rabatt!

MED HISTORISKE TOG I YORK, «AIDENSFIELD» OG CHESTER

Bagasjehåndtering inkludert

Det finnes knapt noe land i verden som har tatt så godt vare på toghistorien som England, og på denne turen opplever vi noen av de eldste toglinjene i Nord-England. Vi utforsker katedralbyen York med dens trange middelalder smug og skakke bindingsverkshus, blir kjent i «Aidensfield» (Goathland) fra Med hjartet på rette staden og opplever damplokomotiv og flere flotte togreiser blant annet gjennom nasjonalparken Snowdonia. Vi besøker 800 år gamle Conwy Castle som står på UNESCOs verdensarvliste og avslutter i historiske Chester, tidligere kåret til Europas femte fineste by. Alt dette sammen med lommekjent, norsk reiseleder.

PROGRAM

 1. Dag 1 – 25.05.2022

  Oslo-Manchester, tog til York

  Vi reiser fra Oslo og ankommer Manchester. Turen går videre med buss til York. Vel fremme gjør vi oss kjent med denne flotte byen, og får guidet tur med autorisert guide. Vi sjekker inn på hotellet som ligger midt i smørøyet og har litt tid på egenhånd før vi samles til felles 3-retters middag på hotellet. (L,M)

 2. Dag 2 – 26.05.2022

  Castle Howard & Gardens, flott togtur og «Aidensfield»

  Etter frokost reiser vi til Castle Howard & Gardens der vi skal ta dette praktverket av et bygg i nærmere øyesyn. Castle Howard er en herregård i North Yorkshire, rundt 24 km nord for York. Residensen er blant de største i hele Storbritannia, og ble i stor grad bygget mellom 1699 og 1712, for den 3. jarlen av Carlisle, Charles Howard. Herregården ble tegnet av den engelske arkitekten sir John Vanbrugh og har vært brukt i flere filmer og serier som bl.a. Brideshead, Victoria og The Queen and I. Vi nyter en deilig 2-retters lunsj på herregårdens restaurant Courtyard Cafè Castle Howard, og reiser så videre i buss til Goathland. Goathland er en landsby som ligger i nasjonalparken North York Moors og har rundt 450 innbyggere. For de fleste er landsbyen mest kjent som den fiktive byen «Aidensfield» i serien Med hjartet på rette staden da det er her den spilles inn. Flere av stedene fra serien, som postkontoret, baren og verkstedet, er faktiske steder i landsbyen, og flere av innbyggerne har vært statister. Samtidig er Goathland stasjon også benyttet som lokalisering for jernbanestasjonen i Galtvang i Harry Potter-filmene. Vi skal selvsagt nyte en deilig Afternoon Tea og bli kjent i området, før vi går om bord på det historiske toget som kjører fra Goathland stasjon til Pickering. Vi kommer tilbake til York og har resten av dagen til egen disposisjon. (F,L)

 3. Dag 3 – 27.05.2022

  Videre til Chester med tog, sightseeing & besøk i katedralen

  Vi sjekker ut av hotellet og reiser med tog til Chester. Chester ble opprettet som et castrum, det vil si romersk festning, med navnet Deva Victrix i tiden til keiser Vespasian i 79 e.Kr. Det finnes som man kan forstå en masse historie i denne byen som blant annet har en av de best bevarte bymurene i Storbritannia. Her får vi en sightseeing med autorisert guide og besøker bl.a. Katedralen i Chester som er usedvanlig vakker med fundamenter fra angelsaksisk tid, datert til 907. Vi spiser lunsj på egenhånd og kan nyte denne vakre byen. På kvelden spiser vi felles 3-retters middag på hotellet. (F,M)

 4. Dag 4 – 28.05.2022

  Conwy Castle & tog gjennom nasjonalparken Snowdonia

  Etter frokost på hotellet venter en togtur til Conwy. Her besøker vi Conwy Castle som er en middelalderbefestning som ble bygget av Edvard I under hans erobring av Wales, mellom 1283 og 1289. Borgen ble reist som en del av et større prosjekt for å bygge bymurene i Conwy. Hele prosjektet kostet omkring 15 000 pund, hvilket var en enorm sum på den tiden. UNESCO anser at Conwy er et av «de fineste eksemplene på militærarkitektur i Europa fra sent i det 13. århundre og tidlig i det 14. århundre», og har klassifisert det som et verdensarvsted. Den rektangulære borgen er bygd av lokal og importert stein og ligger på en klippe ved kysten, som opprinnelig kontrollerte et viktig krysningssted over elva Conwy. Etter besøket her reiser vi til Royal Victoria Hotel Snowdonia som ligger ved foten av nasjonalparken Snowdonia. Her spiser vi en ekte fish and chips-lunsj og avslutter med dessert før vi skal oppleve en flott tur opp til Wales høyeste fjell med Snowdon Mountain Railway. Dette er en smalsporet tannstangbane (liknende tannhjul) som er 7,6 kilometer lang og går fra landsbyen Llanberis til toppen av Snowdon. Grunnen til at det er en tannstangbane er den bratte stigningen, og her ville ikke stålhjul og skinner holde. Dette er Storbritannias eneste tannstangbane og den ble åpnet i 1896. Vi nyter utsikten både på vei opp og ned, og det kan være lurt å ha nok batteri på telefoner og kamera slik at en kan forevige denne flotte opplevelsen. Vi reiser så tilbake til Chester og hotellet på ettermiddagen og har kvelden fri. (F,L)

 5. Dag 5 – 29.05.2022

  Hjemreise

  Vi spiser frokost, sjekker ut fra hotellet og har litt tid på egenhånd før vi reiser med buss til London. Avreise fra Gatwick og ankomst Oslo.

Pris pr. person i delt dobbeltrom med A-kortet 16.990,- (ordinær pris 17.990,-) Det inkluderer:

Fly Oslo–Manchester / London-Oslo direkte inkl skatter

Bagasjehåndtering hele veien

All transport som nevnt i programmet

Overnatting på hyggelige hotell inkludert frokost

Måltider som nevnt i programmet (frokost, lunsj, middag = F, L, M)

Utflukter som nevnt i programmet

Norsk reiseleder med fra Oslo

Inkluderer ikke:

 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg NOK 1990,-
 • Evt lokale skatter