MENY
Følg oss i sosiale media:

Togtur gjennom Europa // Togreiser

Togtur gjennom Europa

Togtur gjennom Europa er turen for den glade tog entusiast. Men også for den som vil ha gode opplevelser, god mat og reise på en behagelig måte. Etter å ha kost oss med sjølivets gleder til Tyskland får vi en omvisning i byen som er mye mer spennende enn du tror, Hamburg. Herfra tar vi nattog gjennom Europa, og før vi vet ordet av det er vi i Sveits!

Tenk deg gressende kuer i åssidene, en bilfri by, gamle hus med mye historie, blomster fra balkongene og ikke minst Matterhorn og andre høye topper som omkranser byen. I Zermatt kan du ta gondolbaner, rusle i sentrum eller ta en av Europas mest spennende jernbaner opp til 3200 meter over havet for å spise lunsj eller ta et glass vin mens du betrakter Matterhorn og hele 29 fjell over 4000 meter![/vc_column_text]

I Zermatt kan du ta gondolbaner, rusle i sentrum eller ta en av Europas mest spennende jernbaner opp til 3200 meter over havet for å spise lunsj eller ta et glass vin mens du betrakter Matterhorn og hele 29 fjell over 4000 meter!

Hamburg, Unsplash / Zermatt og Matterhorn, Switzerland Tourism, Lorenzo Riva 

Glacier Express og St. Moritz. Til tross for mange opplevelser allerede er reisen nesten ikke begynt ennå. Nå skal vi nemlig ta selveste Glacier Express som tar oss gjennom fjellpass og over spektakulære bruer. Forbi fossefall, grønne enger og høye topper. Lunsj får vi også, ofte er tallerkenene så varme at de nærmest slippes ned på den hvite duken under de tre rettene som serveres. Verdens seneste Express blir den kalt, og det er fint, for da rekker du å senke skuldrene, se på utsikten og kanskje drømme deg litt bort?

Vel fremme i St. Moritz vi kan nyte en behagelig kveld midt i sentrum på vårt hotell fra forrige århundre, fra den gang gjestene gikk med slips og spaserstokk. Her kan man sitte i en god stol om kvelden, etter vår gode middag, å filosofere over hvordan folk reise før i tiden.  Ikke for det, vi reiser ikke så verst nå heller, ihvertfall ikke om man tenker på frokosten på hotellet som inkluder musserende vin fra egen vingård.

Glacier Express/Rhaetische Bahn / Hotel Schweizerhof St. Moritz

Store kontraster. Fra St.Moritz, 1800 meter over havet, bærer det oppover mot Isbreer og høye topper, islagte vann og lange snøflater med Bernina Express som står på UNESCO´s verdensarvliste. Vakkert er det på fjellet, men det er først når de store kontrastene kommer at folk flest blir fra seg av beundring. Fra Isbreer og snø åpner plutselig den grønne, frodige dalen seg. Landskapet fyller av åker og eng, blomster og dyr. Toget går i sirkler der du kan se halen på toget, det snirkler seg ned fra vinter til palmer og sommer i Tirano.

Fra Isbreer og snø åpner plutselig den grønne, frodige dalen seg.

Bernina Express / Rhaetische Bahn / Andrea Badrutt

Bolzano og Renon. Fra Tirano tar vi buss noen timer der det ikke går noen jernbane. I frodig Italiensk fjellterreng blant vingårder og innsjøer frem til foten av Dolomittene. Her ligger Ismannen Øtzi på naturhistorisk museum, midt i sentrum av Bolzano med sine trange smug og hyggelige restauranter. Han, Øtzi altså, har ligget her siden han ble oppdaget på 1990 tallet. Før det datt han ned i en sprekk i en isbre, men det var 5600 år siden.

Nesten 1000 meter over byen ligger fjellandsbyen Renon. Hit tar vi gondolbane og spiser lunsj mens vi nyter utsikten over Dolomittene. Dette fjellplatået har tiltrukket mange berømte forfattere opp igjennom årene. Man forstår hvorfor når man tar den vesle museumsjernbanen der Dolomittene ligger med sine taggete topper i det fjerne.

Bolzano / Dolomittene / worldbytina.se

Fra Bolzano, som i sin tid var en del av Østerrike, tar vi toget til München. Toget er ingen panorama jernbane som de i Sveits, men det har en hyggelig restaurantvogn der en kan kose seg med både mat og drikke på hvite duker. Herfra kan du nyte nok et historisk og spektakulært fjellterreng idet vi passerer det berømte Brennerpasset på vår vei mot Nord.

Hyggelig restaurantvogn der en kan kose seg med både mat og drikke på hvite duker.

München har en dramatisk historie og det er mye å kikke på.  Her får vi tid til å rusle rundt en ettermiddag før vi hygger oss på nattoget til Hamburg. Etterhvert vil vi i rolig tempo, kanskje med en bok på fanget, ankomme Kiel. Båten tar oss trygt tilbake til Oslo. Ombord er det show og muligheter for en bedre middag. Det føles som vi har vært borte i tre uker, for hode er fullt av inntrykk og opplevelser. Praten om alle opplevelser går rundt bordet og trist er det at reisen snart er slutt. Nye bekjentskaper, hyggelige mennesker. Noen fortsetter å holde kontakten, mens andre sees kanskje på neste tur med tog?

Brennerpasset / Color Line / worldbytina.se

Bli med oss på tur da vel?

6 Comments
 • Yvonne Wallsby
  Posted at 16:57h, 04 november Svar

  Kan jag få era mail på svenska eller engelska??
  Hälsningar
  Yvonne Wallsby

 • Tina
  Posted at 17:07h, 04 november Svar

  Hej Yvonne, i nuläget skickar vi ut nyhetsbreven på norska, men i framtiden kan det absolut vara aktuellt att skicka ut på flera språk allt eftersom kundkretsen växer. /Tina

 • Ella Garnaas
  Posted at 12:42h, 25 januar Svar

  Hvor mange reisende blir det på Europaturen 31.05. -10.06.23

  • Marie
   Posted at 09:19h, 26 januar Svar

   Svarer her og! Det blir 20 personer på denne turen! Mvh Marie i Togreiser 🙂

 • Kent Runar Halvorsen Nilsen
  Posted at 16:09h, 23 februar Svar

  Hva vil en slik tur som dette komme på?

Post A Comment