MENY
Følg oss i sosiale media:

Foto: Amtrak

California Zephyr

California Zephyr går som en sølvpil fra Chicago helt til San Francisco ved Stillehavet. Landskapet langs ruten er variert: Gressletter, prærie, ørken og fjellkjeder som «The Rockies» og Sierra Nevada med Donnerpasset. Noen av fjelltoppene strekker seg over 4000 meter over havet og er hvite året rundt. Strie elver strømmer gjennom ville kløfter. Flotte canyons og de klassiske lagdelte fjellene i ørkenen med flat topp gjør utsikten fra toget majestetisk, imponerende, tidløs og i en klasse for seg selv.

Fakta

FAKTA

Distanse: 3920 km, den 2.lengste banen i Amtraksystemet

Varighet: 51 timer og 20 minutter. 33 stopp underveis

Hvor: Fra Chicago til Emmeryville (San Francisco), USA

Høydepunkter: The Rockies, Sierra Nevada, Donner Passet, Pæreien i Neada, Colorado Cenyons, og mye mye mer

Åpnet: I drift fra 1949, har vært nedlagt 1970-1983

I tillegg er det mye ingeniørkunst og historie langs ruten som var med å gjøre Abraham Lincolns drøm til virkelighet: Jernbanearbeiderne slo i 1869 ned den siste spikeren i svillene i Promontory, Utah og forbandt Atlanterhavet med Stillehavet med tog. Det som hadde tatt flere måneder på hesteryggen tok nå bare en uke. Dette er en av de flotteste jernbaner i Amerika og det lønner seg å starte i Chicago og reise vestover, da krysser du fjellene i dagslys og kjører inn i romantiske ørkensolnedganger. Ta deg tid til å prate med folk i observasjons og spisevognen, mange av de som reiser har mye spennende å fortelle! Langs denne 3920 kilometer lange ruten er det masse artige småbyer, og det er mye å oppdage. Noen av de beste stoppene er kanskje Denver om man vil prøve seg på hesteryggen, Glenwood springs med sine varme kilder, Green River som er et flott utgangspunkt for flere nasjonalparker, Salt Lake City med sitt spesielle Mormonersamfunn, Reno som er en spennende casinoby i Nevada og Sacramento med sitt spennende jernbanemuseum.

Selve toget inneholder tre klasser: Coach class, vanlige seter som har god plass og kan legges bakover. Roomette, egen kupe med to seter mot hverandre, gjøres om til to senger om natten og Bedroom, samme som roomette, men bedre plass samt do og dusj på rommet. Les mer om de forskjellige romkategorier her.

 

Toget har to etasjer med god plass til bagasje nederst. Flott spisevogn der maten inngår i prisen om man bestiller sovevogn. Egen observasjonsvogn med panoramavinduer fra gulv til tak og alltid noen som vi slå av en prat. Kiosk med drikke og snacks åpen på dagtid.